Lokeren
17.03.2012
meer foto's ...
alt=

IDM en stad Lokeren organiseren grote zwerfvuilact

zaterdag 17 maart 2012 om 18:43 door Michel

Vandaag organiseerde IDM en stad Lokeren de grote zwerfvuilactie. Ze riepen de Lokerse burgers op hun krachten te bundelen en de milieuvervuilers tegen te gaan. Zo geven ze Lokeren die dag de uitstraling die ze verdient. Het einde van de speurtocht werd gevierd om 16 uur met een heuse slothappening op het Marktplein.

Lokeren werd voor deze actie ingedeeld in maar liefst 9 speurzones, in elke zone vertrok een speurdersgroep om 13.30 uur: Centrum (Markt), Eksaarde (oud-stationsplein), Oudenbos (Sint-Pauluskerk), Spoele (Sint-Jozefkerk), Kopkapel (domein Hoogland), Heirbrug (Sint-Annakerk), Heiende (H. Hartkerk), Daknam (kerkplein) en Doorslaar (plein naast oud-tramspoor). Aan een goede organisatie dus geen gebrek.
De Lokerse jeugdverenigingen waren talrijk aanwezig samen met volwassenenbewegingen en talloze vrijwilligers gingen ze op zoek naar rondslingerend zwerfvuil.

Het opgehaalde vuil wordt verzameld op een centrale plaats in elk stadsdeel en wordt dan naar de Markt vervoerd waar het tentoongesteld wordt voor alle burgers als duidelijk signaal.
Facebook Twitter
Bron: Axitadio