Lokeren
14.01.2012
meer foto's ...
alt=

Spektakel op de vernieuwde markt (up date Film)

zaterdag 14 januari 2012 om 22:41 door Michel

Je kon zaterdagavond werkelijk over de koppen lopen op de Markt. Er waren dan ook redenen genoeg om aanwezig te zijn.
Het nieuw kunstwerk aan de Durme werd onthuld en nee het zijn geen konijnen maar wel 3 hazen. Ze hebben een moderne look maar ze zijn nauw verbonden met het nabije stadsmuseum en vertellen elk op hun manier een bijzonder stuk Lokerse geschiedenis. Voor wie dacht dat enkel konijnen gebruikt werden voor de Lokerse haarsnijderij, nee hoor de hazenvelletjes zorgden voor de mooiste vilten hoedjes. De kunstenaar Luc De Backer uit Antwerpen werd gekozen door een jury, zijn ontwerp haalde het uit meer dan 50 ingediende ontwerpen.Hij vond het vooral belangrijk iets te maken dat voor iedereen in Lokeren herkenbaar is vandaar de keuze voor iets speels dat door velen gesmaakt kan worden. Kindjes kunnen trouwens plaatsnemen op de staart van de beelden. De hazen kosten net geen 39.000 euro en zijn gemaakt in inox.
Ook fel gesmaakt zaterdagavond : de gratis draagtas die je kon afhalen bij de stand van dienst toerisme. Het is een zwarte tas met het silhouet van de haas en op de achterkant de evenementenkalender van Lokeren voor 2012.

Aan het stadhuis was er nog 1 kassei te kort, niet dat ze die vergeten waren maar gisteravond werd die ruimte opgevuld met de gouden kassei, verwijzend naar de actie die in Lokeren liep.

Na het optreden van theater Tol werd ook de verlichte fontein op het evenementenplein in werking gesteld.

De nieuwe markt in cijfers :
een welbestede investering van 2,6 miljoen euro, 13.700 vierkante meter ruimte om mensen te ontmoeten, een terrasje te doen of een evenement mee te maken en 11.100 vierkante meter stemmige kasseistenen. Op de nieuwe markt blijven de handelszaken vlot bereikbaar en is er de nodige parkeergelegenheid voorzien. Er is meer ruimte voor voetgangers en terrassen, De Durme is beter zichtbaar, er is minder doorgaand verkeer en er is aandacht voor de fietsers en rolstoelgebruikers.

Filmpje op YouTube
Facebook Twitter
Bron: Axiradio