Lokeren
02.11.2011
meer foto's ...
alt=

Foto's 40 jaar Sinfravrienden/Sinfra's

woensdag 2 november 2011 om 13:10 door Rony

Sinds 4 november loopt er gedurende 1 maand een fototentoonstelling over deze Lokerse toneelvereniging in het Cultureel Centrum.

In 1970 werden de Sinfravrienden opgericht in de Sint-Antoniusparochie in Lokeren. SinFra komt van SINt-FRAnciscus, de stichter van de Orde van de Minderbroeders Franciscanen die hun thuis hadden op de Sint-Antoniusparochie, ofwel de 'Paters' in de Luikstraat. De eerste productie was in 1971, "verwikkelingen in Grand Hotel" in het toenmalig toneelzaaltje bij de Paters. Nadien volgden o.a. Het Dorp der Mirakelen, Baby Hamilton en in 1985, "Het gezin van Paemel" , de laatste productie in de toneelzaal van de Paters. Een jaar later werd "Bossemans en Coppenolle" het eerste stuk in het cultureel centrum van Lokeren. Ondertussen zijn de Sinfra's niet meer weg te denken in Lokeren,2 keer per jaar brengen ze voor een trouw publiek een productie op de planken. Daarnaast is er ook nog de jeugdafdeling : de Sinfrakidz. Doordat de Sinfra's vroeger straattheater speelden o.a. in Nederland,ontstond n.a.v. hun 25 jarig bestaan het idee om dat ook eens in Lokeren uit te proberen. Zo ontstond in 1997 het Parktheaterfestival, ondertussen een vaste waarde geworden op de dag van het park.
Om hun 40-jarig bestaan te vieren brengen de Sinfra's samen met een deel van de Sinfrakidz "Het dievenbal" op de planken eind november, begin december in het cultureel centrum.
Wie graag eens herinneringen ophaalt of kennis maakt met deze Lokerse toneelvereniging, die kan terecht in de hal van het cultureel centrum op het Kerkplein voor de gratis fototentoonstelling met een overzicht uit hun 40-jarig bestaan.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio