Lokeren
27.08.2010
Foto: Axiradio
alt=

Bom aan flat van ex in Lokeren (update)

vrijdag 27 augustus 2010 om 20:44 door Michel

In Lokeren zaaide een man donderdagavond paniek nadat een ruzie met zijn ex-vrouw uit de hand was gelopen. De 43-jarige man legde een gifbom uit Wereldoorlog I in de hal van haar appartementsgebouw op de Oude Bruglaan. De man werd opgepakt en wordt voorgeleid, meldt het parket van Dendermonde.

De vrouw verwittigde de politie, die ter plaatse kwam met een team van Dovo, de ontmijningsdienst. De vijf flats van het gebouw en de woning ernaast werden ontruimd. Een dertigtal bewoners werd ondergebracht in een nabijgelegen ziekenhuis.
De bom bleek gelukkig niet scherp te staan en Dovo verwijderde het springtuig rond 22u15. De man verklaarde dat hij wist dat het niet geladen was en dat hij zijn ex enkel bang wilde maken.
De verdachte is een verzamelaar van oorlogsmunitie. Hij deed een ultieme poging om zijn ex-partner te bedreigen en zo de aandacht naar zich toe te trekken, zegt het parket. Hij wordt vrijdagnamiddag voor de onderzoeksrechter geleid voor het bezit van illegale wapens en bedreigingen.
Het koppel was verwikkeld in een vechtscheiding en volgens de buren was het lang niet de eerste keer dat ze zwaar ruzie maakten. De politie moest in het verleden ook al tussenbeide komen. De man is gekend bij politie en parket voor intrafamiliaal geweld.

Om 21u was er ook nog een bommelding in de McDonald's op de Zelebaan in Lokeren. De zaak werd ontruimd, maar er werd geen bom gevonden. De politie vermoedt dat het om een flauwe grappenmaker ging die zich had laten inspireren door het incident in de Oude Bruglaan.

Vrijdag 26-08-2010
De man die donderdagavond zijn ex met een obus uit de Eerste Wereldoorlog bedreigde, mag Lokeren niet meer binnen. Dat heeft de onderzoeksrechter in Dendermonde beslist.

De 43-jarige man mag ook geen contact meer hebben met zijn ex-echtgenoot. "En hij moet naar de huisarts voor een doorverwijzingsattest voor zijn alcoholprobleem", aldus het parket.

Als de man zich aan deze voorwaarden houdt, geen nieuwe feiten pleegt en vlot meewerkt, dan zal hij geen gevangenisstraf opgelegd krijgen, luidt het.
Facebook Twitter
Bron: GVA / HNB / Axiradio