Lokeren
13.07.2010
alt=

24 jongeren raken onwel op zomerkamp

dinsdag 13 juli 2010 om 12:42 door Michel

Het medisch urgentieplan werd afgekondigd en de jongeren werden overgebracht naar ziekenhuizen in Aalst, Lokeren, Sint-Niklaas en Dendermonde.

In Sint-Niklaas zijn 24 moslimjongeren onwel geworden tijdens een zomerkamp. De kinderen tussen 10 en 16 jaar komen uit Frankrijk en zijn op kamp in het Turkse cultureel centrum van de stad. Rond de middag verbleven er nog 22 kinderen in het ziekenhuis.

Rond 1 uur vannacht kregen de hulpdiensten van Sint-Niklaas een oproep dat ruim 20 kinderen onwel waren geworden. "De kinderen hadden braakneigingen en buikkrampen", zegt Willy De Ryck van het AZ Nikolaas. "Alles wijst erop dat het eten de oorzaak was. De problemen begonnen niet veel na de maaltijd."


"Sommige kinderen hebben toch wel ernstige klachten, maar gelukkig is er niemand in levensgevaar", zegt de burgemeester van SInt-Niklaas Christel Geerts (SP.A). Rond de middag verbleven er volgens de burgemeester nog 22 van de 24 kinderen in het ziekenhuis.

LOKEREN
Afgelopen nacht werden 6 jongeren opgenomen in AZ Lokeren met verschijnselen van voedselvergiftiging binnen het kader van het Provinciaal Rampenplan dat werd afgekondigd.

Ze werden allen onmiddellijk gezien door de urgentiearts. Hun toestand is weinig zorgwekkend en verwacht wordt dat zij vrij snel het ziekenhuis zullen kunnen verlaten. Het ziekenhuis wacht de komst van de ouders af.
Facebook Twitter
Bron: VRT/OCMW