Lokeren
18.04.2010
Foto: Axiradio
alt=

Lokerse kitcarvrienden verzamelen in Lokeren

zondag 18 april 2010 om 21:18 door Michel

De auto van uw keuze zelf bouwen en er de accenten aan geven die u zelf wil?

In Lokeren is zo'n club actief en dat is geen toeval. De enige Belgische importeur van de Britse wagen in een bouwpakket is in Lokeren gevestigd: Oracle Cars in de Brugstraat. De klanten zijn een vriendengroep geworden en sinds kort verenigd als de Kitcarvrienden. Zondag waren zo'n vijftien tot twintig van de in totaal tachtig leden klaar om een tocht door het Waasland te maken. Wij bouwen onze auto's zelf, gewoon in de garage thuis. We beginnen met het naakte chassis, dan monteren we de ophanging en banden, vervolgens plaatsen we de motor en dan volgt de carrosserie", vat Barnes het proces samen.

Alle onderdelen komen toe in een bouwpakket met duidelijke gebruiksaanwijzing. "Het is best vergelijkbaar met modelbouw maar dan in schaal 1 op 1. Gemiddeld neemt dat een jaar in beslag. Dat start met het kiezen van het model, kleur, zetels en accessoires. Op dat moment zijn we al verliefd op de wagen, het samenstellen is pure passie. Een beetje kennis van autotechniek is handig maar hoeft zelfs niet. Zelf werk ik voor een studiebureau en in de club zitten mensen met de meest uiteenlopende beroepen", weet Barnes.

De modellen lopen sterk uiteen. "Er zijn er die met een Porsche replica rondrijden die niet te onderscheiden is van een echte Porsche. Andere kiezen voor een oldtimer model zoals MG maar met als groot voordeel dat de motor heel hedendaags is en er geen problemen zijn om onderdelen te vinden. Ze zien er uit als een wagen van vijftig jaar oud maar het bouwjaar is wel degelijk 2010", lacht de gepassioneerde autobouwer.

Een eenvoudige maar nog steeds unieke wagen kost 14.000 tot 15.000 euro, alles inbegrepen. Dat is niet louter de prijs maar ook het transport van de onderdelen van Engeland naar ons land en eens de wagen gebruiksklaar is moet hij naar Engeland waar de auto getest en goedgekeurd wordt. Die goedkeuring is ook in ons land geldig. De meeste doe-het-zelf autobouwers opteren voor een Fordmotor van 140 paardenkracht. Omdat het koetswerk polyester is weegt de wagen amper 600 kg en het resultaat is dan ook bijzonder vinnige wagen.

Meer info op www.kitcarvrienden.be.
Facebook Twitter
Bron: GVA