Lokeren
12.03.2010
Foto: Flickr CC
alt=

Home Fleuri in Zele dicht

vrijdag 12 maart 2010 om 22:29 door Michel

Rusthuis Home Fleuri in Zele dicht wegens onveilig voor bewoners.

Het woonzorgcentrum Home Fleuri in Zele verliest zijn erkenning en moet de deuren sluiten. Dat heeft het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid beslist, omdat de kwaliteit van de zorg en de veiligheid van de bewoners niet meer gegarandeerd werd. Voor de zestien bewoners wordt in samenwerking met het gemeentebestuur en het OCMW van Zele een nieuw onderkomen gezocht.

Sinds 2002 werd Home Fleuri van nabij opgevolgd. Herhaaldelijke inspecties wezen op belangrijke mankementen, zegt het Agentschap Zorg en Gezondheid. "De infrastructuur van het woonzorgcentrum was op verschillende plaatsen verouderd en onaangepast, er was geen enkel verplegend personeelslid in dienst. 's Nachts was er geen personeel aanwezig en medicatie werd niet veilig bewaard. Bovendien stelde de brandweer vast dat het gebouw niet voldeed aan de brandveiligheidsnormen."

Het Agentschap Zorg en Gezondheid schorste eerder de erkenning voor een periode van zes maanden, maar de uitbater bracht in die periode onvoldoende verbeteringen aan. Het woonzorgcentrum moet definitief gesloten zijn tegen 3 mei.
Facebook Twitter
Bron: HLN