Lokeren

Handelaars starten petitie tegen autoluwe Markt

woensdag 21 oktober 2009 om 19:28 door Redactie

De Lokerse middenstand zamelt handtekeningen in om hun ongenoegen over de verkeerssituatie op de Markt duidelijk te maken. Ze vragen een snelle aanpassing maar het stadsbestuur wil pas na enkele maanden de proefopstelling evalueren.


Een middagje 'shoppen' in het stadscentrum is leerrijk. Een leeg plein en gefrustreerde automobilisten die zoeken naar een parkeerplaatsje. Winkeliers die klagen over omzetverlies en boze klanten die spontaan hun naam schrijven op de petitielijst tegen de verkeersingreep.

De wijziging vindt geen genade, zoveel is duidelijk. Op facebook is een groep 'We willen de oude verkeersregeling op de Markt in Lokeren terug' opgestart.

Omzetverlies
Sinds 5 oktober is het onmogelijk om rond de Markt te rijden en de helft van het plein is totaal autovrij. Dat een nieuwe situatie moeten wennen en wat kritiek uitlokt ligt voor de hand. Maar dat al na twee weken er zoveel protest is doet vermoeden dat er meer aan de hand is dan aanpassingsverschijnselen.

De krantenboer op de Groentenmarkt kondigt aan dat hij er mee stopt. "Meer dan driehonderd euro omzetverlies per dag", is het enige dat hij kwijt wil. "Vandaag heb ik nog maar een gsm verkocht, normaal zijn er dat vijf en dat is al veertien dagen aan de gang", vult Stephanie Van Hecke aan die een telefoonwinkel heeft op de Markt.
Facebook Twitter
Bron: GVA