Lokeren

Exhibitionist voor de dertiende keer voor rechter

vrijdag 13 maart 2009 om 01:30 door Redactie

De exhibisionist Luc D.W. uit Lokeren leert het maar niet af. Al voor de dertiende keer moest hij voor de rechter verschijnen. Zelfs een chemische castratie mocht niet baten.

De 52-jarige Luc D.W. uit Lokeren stond voor de dertiende keer sinds 1983 voor de rechter. De man pleegt telkens feiten van exhibitionisme en weet zelfs na zijn chemische castratie niet van ophouden. Deze keer gebeurden de feiten in Moerbeke-Waas, waar hij op 27 januari vorig jaar een jogster belaagde. De vrouw was in shock, maar kon de man later wel op een foto herkennen.

Het Openbaar Ministerie had nog enigszins begrip voor de toestand van D.W., een man die wellicht niet gebaat zal zijn met een verblijf in de cel. Daarom ook werd een voorwaardelijke celstraf van twaalf maanden gevorderd, onder de strikte voorwaarde dat de man zich opnieuw laat opnemen in een psychiatrisch centrum. Vraag is of de man wel zijn lessen zal trekken uit een nieuwe opname, aangezien hij al eens anderhalf jaar in een instelling in Beernem verbleef en er chemisch werd gecastreerd. Het vonnis volgt op 1 april.
Facebook Twitter
Bron: HNB