Lokeren

Zoektocht naar vermoorde moeder levert niets op

zaterdag 6 december 2008 om 14:13 door Redactie

Ilieva Ruzhka, een Gentse moeder van twee kinderen die al sinds begin september vermist is, is hoogstwaarschijnlijk vermoord. Haar man is gisteren aangehouden. In Lokeren werd gezocht naar het lichaam van de vrouw, maar die zoektocht leverde niets op.

Op 4september, in het begin van het nieuwe schooljaar, verliet de 28-jarige Bulgaarse Ilieva Ruzhka samen met haar twee dochtertjes haar woning aan de Dendermondsesteenweg in Gent. Ze zette haar kinderen af in basisschool Ten Berg in de Schoolstraat in Sint-Amandsberg en is daarna met de bus of te voet naar haar werk aan het Sint-Pietersstation gegaan. Sindsdien is er niets meer van de vrouw gehoord. Half oktober verspreidde de federale politie een opsporingsbericht.

Het onderzoek kwam de voorbije dagen in een stroomversnelling. Gisteren hield de onderzoeksrechter de 31-jarige Bulgaarse man van de vrouw aan op verdenking van moord. 'Er zijn sterke aanwijzingen dat hij zijn vrouw om het leven heeft gebracht', zegt parketwoordvoerster An Schoonjans. Het koppel was een paar maanden voor de verdwijning uit elkaar gegaan en er waren heel wat problemen met het hoede- en bezoekrecht voor de kinderen. Man en vrouw raakten het ook niet eens over de verdeling van de bezittingen. De man ontkent echter dat hij zijn vrouw vermoord heeft.

Gisternamiddag was er op verschillende plaatsen in Lokeren een grote zoekactie naar het lichaam van de vrouw. Er waren sterke aanwijzingen dat het lijk daar verborgen zou zijn. Zowel de federale, als de lokale politie en het Slachtofferidentificatieteam namen aan de zoektocht deel. Voorlopig leverde dat niets op.
Facebook Twitter
Bron: HNB