Lokeren

Politie wil overal 70 km per uur op N47

vrijdag 23 mei 2008 om 18:44 door Redactie

Op de N47 gelden op het grondgebied van Lokeren vier verschillende snelheidsregimes. Dat is van het goede teveel.

'Het zou beter zijn om de toegelaten snelheid overal op de N47 terug te brengen naar 70 km per uur, ook op die plaatsen waar nu 90 km per uur mag gereden worden', zegt korpschef Patrick Trienpont van de lokale politie van Lokeren. Burgemeester Filip Anthuenis (Open VLD) treedt hem daar in bij.

In Lokeren is het aantal verkeersongevallen met gewonden in 2006 met een vijfde gedaald. Daarnaast vielen er wel drie dodelijke ongevallen te betreuren, twee daarvan op de N47.

'Dit kan niet meer', zegt Trienpont. 'Er zijn momenteel te veel verschillende snelheidsregimes op deze gewestweg. Er zijn plaatsen waar 90 km per uur mag, maar dan weer 50, dan 70 en in de buurt van scholen 30. De politie stelt voor om de 90 km per uur af te schaffen en maximum 70 km per uur toe te laten.'

Nu kan de lokale politie dit wel voorstellen, maar niet beslissen. Het Vlaamse Gewest is daar bevoegd voor.

Belangrijk in Lokeren is ook de geplande aanleg van een rotonde aan het op- en afrittencomplex van de E17. Burgemeester Anthuenis vindt dit meteen een geschikt moment om het snelheidsregime aan te passen.

In een moeite door meldt de lokale politie ook het aantal snelheidscontroles op te drijven.

'Het duurde een maand om de nieuwe apparatuur te installeren en daarna werden we geplaagd door personeelstekort wegens ziekte en ontslag bij de verkeersdienst. Dat is nu allemaal achter de rug.'
Facebook Twitter
Bron: HNB