Lokeren

Stad Lokeren wil politiekantoor openbaar verkopen

woensdag 9 april 2008 om 18:41 door Redactie

Omdat het provinciebestuur er niet genoeg voor over heeft, wil de stad het oude politiekantoor aan de Durmelaan openbaar verkopen.

Er is al heel wat te doen geweest over de bestemming van het gebouw waar tot voor een paar jaar de politie van Lokeren gehuisvest was. De stad zou het gebouw ruilen met het provinciebestuur van Oost-Vlaanderen en zo het huis Thuysbaert, op het Stationsplein in het bezit krijgen.

Daar werd lang over gepraat, maar uiteindelijk bleek de provincie bovenop de ruil slechts 250.000 euro extra over te hebben voor het oude politiekantoor. Dat is veel minder dan de geschatte waarde. Ook over de bestemming wist het provinciebestuur niet veel te melden. Het zou onder meer dienen om de Resoc te huisvesten en de verhuur aan de lokale VDAB-Werkwinkel zou tot de mogelijkheden behoren. Een concrete termijn werd niet vooropgesteld.

Het schepencollege is de hele situatie beu en wil er nu komaf mee maken. 'De verkoop van het oude politiekantoor past in het totale gebouwenbeheer van de stad Lokeren', zegt burgemeester Filip Anthuenis (Open VLD). 'Het schepencollege stelt nu voor het oude politiekantoor openbaar te verkopen.'

Keurt de gemeenteraad het voorstel goed, dan zal dit ook gebeuren. De instelprijs is voorlopig op 1,1 miljoen euro bepaald. In eerste instantie moet een procedure van schriftelijke biedingen bij de notaris de eigenlijke instelprijs bepalen. Uiteindelijk wordt een openbare verkoop met klassieke opbieding georganiseerd. Wanneer dat zal gebeuren, is nog niet bepaald.
Facebook Twitter
Bron: HV