Lokeren

Twee doden door spookrijder op E-17 in Waasmunster

dinsdag 1 april 2008 om 12:06 door Redactie

Bij een frontale botsing met een spookrijder op de E17 in Waasmunster zijn in de nacht van maandag op dinsdag twee personen om het leven gekomen.

De spookrijder en de passagier in de aangereden wagen kwamen om het leven, zegt het parket van Dendermonde. Het gaat om een 44-jarige man uit Gent en een 24-jarige vrouw uit Polen.

Het ongeval gebeurde ter hoogte van de afrit Waasmunster in de richting van Gent. De wegpolitie werd om 0.22 uur gewaarschuwd dat een personenwagen ter hoogte van Lokeren in de verkeerde richting aan het rijden was.

Enkele minuten na de waarschuwing van de wegpolitie gebeurde het ongeval. De spookrijder botste frontaal op een auto met Britse nummerplaat die richting Gent reed.

De passagier in het voertuig, de 24-jarige vrouw uit Polen, overleefde de klap niet. De bestuurder, een 29-jarige Brit, werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Ook de spookrijder, een 44-jarige man uit Gent, overleefde het ongeval niet.

Het is nog niet duidelijk waarom de spookrijder in de omgekeerde richting reed. Het parket heeft een verkeersdeskundige aangesteld, die de omstandigheden van het ongeval verder onderzoekt.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio