Lokeren

Lokerse strijd tegen overlast heeft succes

maandag 21 januari 2008 om 21:56 door Redactie

Het nieuwe politiereglement van Lokeren, dat op 1 september 2007 werd ingevoerd en de overlast in de stad moet bestrijden, werpt zijn eerste vruchten af.
Van de 64 klachten afgelopen jaar blijven er na seponering nog 21 dossiers over die met een Gemeentelijke Administratieve Sanctie (GAS), die kan oplopen tot 250 euro, kunnen worden vervolgd.

Lokeren wil de strijd tegen overlast aanpakken en riep daarom de Gemeentelijke Administratieve Sanctie (GAS) in het leven.

Afgelopen jaar kwamen er 14 klachten binnen van beschadigingen aan geparkeerde voertuigen, op de voet gevolgd door overtredingen op het nachtlawaai. Ook de vaststellingen van wildplakken scoren met 9 dossiers vrij hoog.

Van de 64 dossiers in 2007 moesten er 33 worden geseponeerd. Bij 6 correctionele feiten is er intussen een onderzoek gestart door het parket.

Veel mensen zijn er zich vaak ook niet van bewust dat ze een overtreding begaan. Dat betekent dat er dus nog een 20-tal dossiers overblijft die met een GAS kunnen worden vervolgd.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio