Lokeren

Man uit Sint-Niklaas verliest rijbewijs en wagen na ver

vrijdag 9 november 2007 om 13:07 door Redactie

Het parket van Dendermonde heeft het rijbewijs van een 23-jarige man uit Sint-Niklaas ingehouden na een zwaar geval van verkeersagressie. De wagen van de man is in beslag genomen.

De feiten gebeurden donderdagavond aan de Grote Markt in Sint-Niklaas. De 23-jarige autobestuurder kwam door zijn agressief rijgedrag bijna in aanrijding met een kind aan de kant van de weg, zegt het parket.

"Nadat omstaanders hierop reageerden werd de rijstijl van de betrokkene nog agressiever. Hij bracht een aantal voetgangers in gevaar. Toen hem de weg versperd werd door een voertuig dat aan het laden was, stapte hij uit en gaf hij de bestuurder een slag in het aangezicht." Uiteindelijk reed de man voorbij het voertuig, maar negeerde hij de voorrang van rechts en veroorzaakte een ongeval.

Door de ernst van de feiten oordeelde een door het parket aangestelde wetsgeneesheer dat de man "lichamelijk ongeschikt" is om een voertuig te besturen. Het parket liet het rijbewijs van de bestuurder daarom inhouden. Dat betekent dat de man zijn rijbewijs minstens kwijt is tot de politierechtbank de zaak behandelt.

De politierechter kan dan het rijbewijs van de betrokkene definitief afnemen. Het parket nam ook zijn wagen in beslag. Het openbaar ministerie zal voor de politierechtbank de verbeurdverklaring van het voertuig vragen.
Facebook Twitter
Bron: HBVL