Lokeren

Man klemgereden in Lokeren na wilde achtervolging

dinsdag 1 mei 2007 om 13:13 door Redactie

Het parket van Dendermonde heeft na een wilde achtervolging het rijbewijs ingetrokken en de wagen in beslag genomen van een 32-jarige man uit Gent. De man kon in Lokeren klemgereden worden, nadat hij een controle op de E17 voorbijsnelde en met verschillende verkeersovertredingen de politie wou afschudden.

De Gentse verkeerspolitie wou maandagnacht de man in een Volkswagen Golf controleren op de parking van de E17 in Kalken. De bestuurder reed plots aan hoge snelheid weg. Tijdens een spectaculaire achtervolging negeerde hij alle verkeersregels, zegt het parket van Dendermonde. Hij reed op de pechstrook, haalde rechts in en bracht andere weggebruikers op de E17 in gevaar. Nadat hij de snelweg verliet negeerde hij ook rode lichten en reed hij in een verboden rijrichting. De politie kon de bestuurder uiteindelijk klemrijden in Lokeren.

In de wagen van de man, Mechmet C. uit Gent, werden kleine hoeveelheden hard- en softdrugs gevonden. Het voertuig was niet ingeschreven en niet verzekerd. Het parket liet zijn rijbewijs intrekken. De wagen werd in beslag genomen met het oog op een verbeurdverklaring door de politierechtbank in Dendermonde.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio