Lokeren

Trio Tambwe, Toch verloren

zaterdag 28 april 2007 om 22:38 door Redactie

Charleroi won een spektakelmatch tegen Lokeren met 4-3, nadat het eerst wel nog 4-0 had voor gestaan.

Voor de match was het ontslag van Jacky Mathijssen het gespreksonderwerp. Charleroi-voorzitter Bayat en de trainer stopten hun samenwerking en de coach werd Philippe Vandewalle. De supporters kozen duidelijk de kant van Mathijssen.

De Zebra's begonnen verschroeiend aan de partij. Amper tien minuten ver knalde Smolders al vanop afstand raak. Geen twee minuten later was de match zo goed als gespeeld, toen Ciman een vrije trap van Camus in doel devieerde. Lokeren probeerde wel iets terug te doen, maar als er gevaar dreigde, was keeper Luzi paraat.

In de tweede helft liep Charleroi via Defays en de tweede van Smolders zelfs uit tot 4-0 en een afstraffing dreigde voor Lokeren. Het draaide echter anders uit. Tambwe scoorde een echte hattrick, maar het Lokerse offensief kwam te laat.