Lokeren

Beledigende graffiti op huizen

vrijdag 20 april 2007 om 12:10 door Redactie

Nog geen week nadat burgemeester Anthuenis aankondigde dat hij camera's plaatst in de probleemwijk 't Zand, hebben vandalen met een spuitbus beledigende uitspraken op huizen gespoten en vernielingen aangebracht.


De ellende op 't Zand blijft maar duren. In de nacht van woensdag op donderdag hebben vandalen op enkele gebouwen beledigende slogans aan het adres van de politie en burgemeester Anthuenis gespoten. De daders zijn spoorloos. Naar het waarom moet niet ver worden gezocht.

"De voorbije week hebben we regelmatig gepatrouilleerd in de buurt en moesten we enkele keren uitrukken voor overlast", vertelt Rudi De Clercq, woordvoerder van de politie.

"De collega's die toen de vaststellingen deden, worden nu geviseerd. Blijkbaar apprecieert niet iedereen dat we de straat willen teruggeven aan iedereen die het goed meent."

Burgemeester Anthuenis treedt De Clercq bij. "We gaan onverminderd voort op de ingeslagen weg. De strijd om de straat gaat gewoon door. De straat is van alle Lokeraars en niet alleen van een klein groepje vandalen. Blijkbaar krijgen ze het stilaan op hun heupen van onze aanpak en reageren ze zich af. Die slogans zijn heel vervelend voor mij en de betrokkenen, maar we mogen en zullen niet toegeven", klinkt het strijdvaardig.

Maatregelen

De politiediensten hebben van de verf stalen genomen en zijn gestart met een grondig buurtonderzoek.

"Voorlopig heeft dat nog niets opgeleverd, maar we hopen de komende dagen concrete informatie binnen te krijgen. We zullen er alles aan doen om de daders te pakken", zegt Rudi De Clercq.

De komende weken zal de politie extra aandacht schenken aan de probleemwijk. Op de aangekondigde onbemande camera's op het Zand en in de centrumstraten is het nog wachten.

"We doen ons best om die zo snel mogelijk te installeren, maar we moeten de regels volgen. Je mag ook niet alle heil van de camera's verwachten, maar ze zouden toch een gunstig effect moeten hebben", aldus de burgemeester. "Het zou trouwens niet slim zijn om ons te laten opjagen. We gaan dit probleem met gezond verstand aanpakken."
Facebook Twitter
Bron: KM HLN