Lokeren

Twintig tot veertig camera's in stadscentrum van Loker

maandag 16 april 2007 om 12:29 door Redactie

Dit weekend heeft de nieuwe bestuursploeg (Open VLD-CD&V) haar beleidsplan voor de komende zes jaar voorgesteld aan de pers. De meest in het oog springende maatregel is dat er op termijn tientallen onbemande camera's komen in het stadscentrum.

De bestuursploeg wil met enkele nieuwe maatregelen de overlast en criminaliteit in het stadscentrum en de wijk 'het Zand' terugdringen. "We zijn ervan overtuigd dat we dat kunnen doen met het installeren van enkele camera's. Bovendien hopen we ook het onveiligheidsgevoel dat bij vele Lokeraars leeft weg te nemen", aldus Filip Anthuenis. De Lokerse burgemeester haalde de mosterd bij zijn liberale collega Somers in Mechelen. " We zijn inderdaad op werkbezoek geweest in Mechelen om te kijken hoe we het best kunnen aanpakken. Dat bezoek leerde ons dat we stelselmatig het aantal camera's zullen opdrijven, zodat op termijn alle cruciale plaatsen in de stadskern met onbemande camera's uitgerust zijn." Anthuenis beseft dat er kritiek op die maatregel zal komen. "Ik weet dat er mensen zijn die de camera's vergelijken met Big Brother, maar ik denk dat ook steeds meer mensen een deeltje van hun privacy willen afgeven om veilig over de straat te kunnen lopen."

Extra politiemensen

Het nieuwe bestuur wil ook het politiekorps uitbreiden. "Er komen vijf extra krachten. We willen meer voet- en fietspatrouilles organiseren om duidelijker aanwezig te zijn in het straatbeeld. Daar moeten we ook nog meer als aanspreekpunt voor de inwoners dienen. Bovendien moeten we ook telkens mensen klaar hebben staan om eventuele problemen in de kiem te smoren."

De politie zou zich ook meer kunnen focussen op de bestrijding van overlast en criminaliteit, want andere minder strikt politionele taken kunnen volgens de burgemeester door andere diensten behartigd worden. Voor alle duidelijkheid: Het beleidsplan moet volgende week nog worden goedgekeurd door de gemeenteraad.
Facebook Twitter
Bron: HNB