Lokeren

Will Tura op de Fonnefeesten in Lokeren

vrijdag 6 april 2007 om 18:07 door Redactie

De Fonnefeesten, die gelijktijdig met de Lokerse Feesten (3 tot 12augustus) lopen, hebben hun eerste muzikale gasten voor de veertiende editie bekendgemaakt. Will Tura is voorlopig de grootste naam op de affiche.

Ook present in augustus op de Oude Vismijn: de Nederlanders van Peter Pan Speedrock. Elliott Murphy, de legendarische Amerikaanse singer-songwriter die in Parijs woont, is de vierde al bekende naam. Ruim dertig jaar geleden werd hij ingehaald als de nieuwe Bob Dylan.

Dit weekend vullen de Fonnefeesten hun agenda ook aan met Magnapop. "We programmeren zelden Amerikaanse artiesten, maar op deze zijn we fier. De band uit Atlanta was begin jaren negentig een grote rock-popgroep, vergelijkbaar met The Presidents of the United States of America. Alle Fonnemedewerkers zijn fan van Magnapop."

De Fonnefeesten ontstonden in 1994, toen de Lokerse Feesten de Oude Vismijn verlieten voor de Grote Kaai. Enkele oud-leden van De Lokerse boksten toen een eerste versie van de Fonnefeesten ineen, met de bedoeling de muzikale festiviteiten op de Oude Vismijn te behouden. De Lokerse en Fonnefeesten vinden sindsdien elk jaar in het begin van augustus gelijktijdig plaats, op wandelafstand van elkaar

Fonnefeesten van 3 tot en met 12 augustus.

Zie ook: fonnefeesten.be
Facebook Twitter
Bron: Axiradio