Lokeren

Wetteren: Vluchtmisdrijf na overrijden van tiener

donderdag 15 februari 2007 om 20:23 door Redactie

De politie heeft twee personen opgepakt op verdenking van vluchtmisdrijf, nadat ze donderdagmorgen een 19-jarige fietser overreden zouden hebben in Wetteren. Dat meldt het parket van Dendermonde. Het slachtoffer is nog altijd in acuut levensgevaar.

De 19-jarige Bart D.V. uit Wichelen werd donderdagmorgen in kritieke toestand aangetroffen in de Holeindestraat in Wetteren. De jongeman lag op de grond naast zijn fiets. Het parket stelde een deskundige aan. Volgens de expert kwam de jongen eerst ten val met zijn fiets.

De reden van de val is niet duidelijk, maar er zijn geen aanwijzingen dat het slachtoffer aangereden werd. Toen de tiener echter op de grond lag, werd hij door een voertuig overreden.

Het voertuig reed ook over de fiets, aldus het parket, dat de zaak als een geval van vluchtmisdrijf beschouwt. De inzittenden moeten gemerkt hebben dat ze de jongen en zijn fiets overreden.

De lokale politie van de zone Wetteren-Laarne-Wichelen kon het voertuig in kwestie terugvinden. De bestuurder en een inzittende zijn opgepakt. Hun identiteit is nog niet bekend.
Verder onderzoek, onder meer een reconstructie van het ongeval, moet uitwijzen of de twee verdachten strafbare feiten hebben gepleegd.

De fietser die levensgevaarlijk gewond raakte bij een verkeersongeval in het Oost-Vlaamse Laarne is vrijdag overleden.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio