Lokeren

Lokeren: Racistische mail zorgt voor opschudding

donderdag 15 februari 2007 om 12:40 door Redactie

Meki Ahaddour is het beu. Al meermaals kreeg de garagist, die ook gemeenteraadslid is voor CD&V in Lokeren, racistische e-mails in zijn mailbox.

Het was de mail van een concessiehouder van VW Golf die de emmer deed overlopen. Ahaddour bracht de mail in de openbaarheid, wat spontaan heel wat reacties losweekte.

"De wet is duidelijk en iedereen moet deze respecteren. Racistische uitlatingen kunnen niet door de beugel. Bezint eer ge begint lijkt me een toepasselijk motto", aldus Ahaddour gisteravond.

En dus maakte hij de e- mail openbaar en stuurde hij hem door naar verschillende politici en organisaties. Hij ging ook na welke juridische stappen hij kon ondernemen tegenover de afzender en zijn werkgever. Pikant detail: de oorspronkelijke e-mail waar de spot wordt gedreven met Marokkanen werd ook naar het poortenbedrijf Feryn gestuurd. Die firma wilde vorig jaar "op vraag van klanten" geen Marokkaanse werknemers in dienst nemen. Het bedrijf werd later evenwel vrijgesproken van racisme door de arbeidsrechtbank in Brussel.

Storm is over

Een dag later is de storm al grotendeels gaan liggen. De werknemer die de mail had doorgestuurd werd door de invoerder op de vingers getikt en bood zijn excuses aan bij het Lokerse CD&V-gemeenteraadslid. Voor Meki is de zaak hiermee definitief van de baan. Hij trekt zijn klacht in, maar het is daarom nog niet zo zeker dat er voor de afzender van de e-mail geen vervelend staartje komt aan deze zaak.

Het Centrum van Gelijke Kansen, bijvoorbeeld, heeft het mailtje ook ontvangen en zou eventueel wel juridische stappen kunnen ondernemen.
Facebook Twitter
Bron: HV