Lokeren

Beroofde vrouw uit Belsele overleden

woensdag 31 januari 2007 om 01:02 door Redactie

De 85-jarige vrouw uit Belsele die eergisteren beroofd werd door drie zigeunervrouwen, is vanochtend in het ziekenhuis overleden. Het parket onderzoekt haar dood.
Eergisteren belden drie zigeunervrouwen bij de vrouw en haar 91-jarige man aan om eieren te vragen. Toen de vrouwen binnen waren, begonnen ze het huis te doorzoeken.

De vrouw wilde de politie verwittigen, maar kreeg een duw van een van de drie zigeunervrouwen. Ook de man kreeg een duw toen hij wilde beletten dat de vrouwen het huis doorzochten. De drie dievegges gingen met 25.000 euro aan de haal.

Het koppel is na de overval met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Ze mochten nog de dag zelf terug naar huis keren.

Gisteren werd de vrouw echter onwel en werd ze in het ziekenhuis van Sint-Niklaas opgenomen. Daar is ze vanmorgen overleden.

Het parket onderzoekt of er een verband bestaat tussen de diefstal met geweld en de dood van de vrouw. Een wetsgeneesheer zal een lijkschouwing uitvoeren.

De zigeunervrouwen zijn voorlopig nog spoorloos. Ze maken deel uit van een rondtrekkende bende die de afgelopen maanden al verschillende diefstallen heeft gepleegd in Oost-Vlaanderen.

Met listen proberen ze een woning binnen te raken om de bewoners dan te bestelen. Begin januari had de politie al gewaarschuwd voor de bende.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio