Lokeren

Oude Heerweg kreunt onder zwaar vrachtverkeer

donderdag 25 januari 2007 om 16:56 door Redactie

De situatie op de Oude Heerweg is volgens sommige buurtbewoners levensgevaarlijk. Veel vrachtwagens van het nabijgelegen industrieterrein rijden niet meteen de N70 op, maar kiezen voor de alternatieve route langs de Oude Heerweg. Ze passeren daarbij de uitgang van een schooltje en negeren de snelheidsbeperkingen.

"Je zou ervan verschieten hoeveel vrachtwagens hier op een dag passeren. Ze razen hier door de straat en houden absoluut geen rekening met de andere weggebruikers", zegt Rony De Canne. Hij woont al enkele jaren op de Oude Heerweg en weet als geen ander hoe gevaarlijk de huidige verkeerssituatie is. "Als de vrachtwagens de Waaslandlaan verlaten zouden ze gewoon linksaf moeten draaien om via de overweg naar de N 70 te rijden. Maar dat doen ze niet. Ze passeren voorbij de scoutslokalen van Hoogland en de Boskesschool. Die situatie moet absoluut herbekeken worden."

Enkele buurtbewoners zijn dan ook naar CD&V-gemeenteraadslid Meki Ahaddour gestapt en hebben gevraagd het probleem aan te kaarten op de gemeenteraad.

"Ik vraag me af of er geen verbodsbord kan komen voor vrachtwagens op de Oude Bruglaan. Het zou een groot verschil maken als alleen plaatselijk vrachtverkeer of stadsdiensten door de straat mag rijden. Dat zou veel veiliger zijn voor de andere weggebruikers in de buurt. Je mag niet vergeten dat er dagelijks heel wat kinderen in de buurt rondlopen, en als er dan enkele vrachtwagens door de straat razen, is dat levensgevaarlijk", stelt Ahaddour.

Schepen van Verkeer August Mels luisterde aandachtig naar de opmerkingen van het gemeenteraadslid en zal de situatie bestuderen." Ik zal het probleem op de agenda van de verkeerscel plaatsen. Niets belet ons om de verkeerssituatie er eens grondig te bekijken als ze effectief zo gevaarlijk is. Maar ik kan natuurlijk nog niet zeggen of we op korte termijn al zullen ingrijpen.
Facebook Twitter
Bron: HNB