Lokeren

Winkelcomplex wordt eindelijk afgebroken

donderdag 9 november 2006 om 14:25 door Redactie

Het winkelcomplex aan de Zelebaan, dat in mei vernield werd door een hevige brand, wordt binnenkort afgebroken. Een half jaar gebeurde er niets omdat het parket meer duidelijkheid wenste over de precieze brandoorzaak.

De site langs de Zelebaan ligt er al een half jaar verlaten bij. Zwartgeblakerde muren en het ingestorte dak herinneren nog aan de hevige brand die op 18 mei in het filiaal van Blokker ontstond. De winkel brandde volledig uit en alle aanpalende winkels gingen mee in de vlammen op. Maar binnenkort zal dat beeld verdwijnen.

"Alle procedures om met de afbraak van het gebouw te beginnen zijn doorlopen. We kunnen dan ook op heel korte termijn starten met de werken. Ik vermoed dat de afbraak midden december klaar zal zijn", zegt Stany De Rechter.

De Rechter, beter bekend in zijn functie als burgemeester van Stekene, treedt op als adviseur voor E5-Mode, dat ook volledig vernield werd door de hevige brand.

Nu het parket de site vrijgegeven heeft en de nodige vergunningen in orde zijn, zullen kranen de boel binnenkort platgooien, en zal er volgend jaar een gloednieuw complex uit de grond rijzen.

Indien mogelijk zou september 2007 een mooie openingsdatum zijn.

Klik op foto's bovenaan
Facebook Twitter
Bron: Axiradio