Lokeren

Dode en acht gewonden bij frontale botsing in Lochristi

vrijdag 22 september 2006 om 21:43 door Redactie

Bij een frontale botsing tussen twee wagens vrijdag in het Oost-Vlaamse Lochristi is een 26-jarige vrouw om het leven gekomen. Acht andere personen die bij het ongeval betrokken waren, waaronder zes kinderen, werden voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. Dat is vernomen van de politiezone Puyenbroeck.

Het ongeval gebeurde rond 17 uur in de Slagmanstraat in Lochristi. "De jonge vrouw kwam met een kleine personenwagen uit de richting Zaffelare gereden. Uit de tegenovergestelde richting kwam een minibus, die van de N70 kwam.

Om onbekende redenen week het minibusje van zijn traject af en botste frontaal op het voertuig van vrouw. De hulpdiensten probeerden haar nog te reanimeren, maar ze overleed ter plaatse", aldus persofficier Luc Van Peteghem.

Zes kinderen tussen 1 en 7 jaar oud
In het minibusje zat een jong koppel en zes kinderen tussen 1 en 7 jaar oud. Ze liepen alleen kneuzingen en schrammen op. Veel gezinsleden verkeerden in shock. Alle acht werden ze naar het UZ in Gent overgebracht.

Beide voertuigen hielden zich volgens de eerste vaststellingen aan de snelheidslimiet van 70 kilometer per uur. Een verkeersdeskundige van het Gentse parket kwam ter plaatse voor verder onderzoek.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio