Lokeren

zaterdag 5 augustus 2006 om 04:23 door Redactie

De stadskrant De Lokersen Asgranten, die al negen jaar verschijnt in de Kermisweek, heeft dit keer haar pijlen gericht op de Lokerse Feesten. Of beter: de Lokerse F***.De Asgranten lanceert in haar negende editie de rubriek D'Roover over voorvallen die erover of te verregaand zijn. Hoofdredacteur Mark Van Bogaert neemt Tina Heyninck als voorbeeld. ,,Als schepen van Burgerlijke Stand ergerde zij zich aan vrouwen die na jaren in Lokeren nog geen woord Nederlands spraken. Twaalf maanden na haar verhuizing naar Griekenland spreekt ze zelf nog geen woord Grieks. Want, zegt ze zelf, negen op tien Grieken kunnen zich uitdrukken in het Engels. Dat is lichtjes d'roover.''

De rubriek is een duidelijke sneer naar Luc De Roover, penningmeester van de Lokerse Feesten. Die verbood vorig jaar atletiekvereniging Avlo de naam Lokerse Feesten te gebruiken in de aankondigingen van de Stratenloop. Hij dreigde met schadevergoedingen van 2.500 euro per inbreuk. ,,Dat is d'roover'', zegt Van Bogaert, die veiligheidshalve de afkorting Lokerse F*** gebruikte in zijn publicatie.

De redactie van De Asgranten ontdekte voorts dat burgemeester Filip Anthuenis zijn boek Lokeren van nu en straks liet schrijven door een ghostwriter. Natuurlijk komt ook de politie aan bod. De journalisten storen zich aan het dure, nieuwe commissariaat. ,,Gemeenteraad na gemeenteraad keurden de raadsleden de meerkosten goed. Het schijnt dat Khalid El Boutaibe, van de groenen, ooit tegenstribbelde, maar dat leverde hem bijna een proces-verbaal op voor smaad aan de politie'', meldt Van Bogaert.

De redactie weet ten slotte wie de beiaardmuziek aanvroeg op 11 juli. De handelaars en bewoners van het Zand bijvoorbeeld bestelden Strangers in the night en de politie bedankte het bestuur van de Fonnefeesten met Thank you for the music.

Den Asgranten is naar eigen zeggen te koop in de betere krantenwinkel!

Foto's feesten :klik op foto's rechts bovenaan.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio