Lokeren

Diploma leidt minder snel naar werk

woensdag 26 juli 2006 om 13:33 door Redactie

Het is minder evident dan vroeger om met een diploma een job te versieren. Dat blijkt uit cijfers van de VDAB regio Sint-Niklaas voor 2005. ,,Ruim 48 procent van de jobs staat open voor mensen die alleen lager onderwijs afmaakten", luidt de verklaring.

De werkloosheidsgraad in de regio Sint-Niklaas-Dendermonde ligt met 7,6 procent onder het Vlaamse gemiddelde van 8,6 procent. Behalve in Wetteren en Lokeren noteerde men een stijging van het aantal werkzoekenden.

Met het aantal vacatures voor arbeiders gaat het de goede richting uit. Ruim 53 procent van de vacatures is op hen afgestemd of achttien procent meer dan in 2004. Vooral poetsvrouwen, plukarbeiders voor fruitoogsten, bouwvakkers maar ook metaalarbeiders liggen goed in de markt. Zij vertegenwoordigen meer dan de helft van het totale aantal vacatures voor arbeiders. Dat de vraag naar poetsvrouwen groot is, houdt allicht verband met het succes van de dienstencheques.

Het aantal vacatures voor bedienden ging met tien procent de hoogte in. Onder hen vooral vertegenwoordigers, technici, verkopers, bedienden die ongeveer 57 procent van de open betrekkingen telden.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio