Lokeren

Gerecht zoekt naar dodelijke injectiespuiten

dinsdag 27 juni 2006 om 12:38 door Redactie

Met metaaldetectoren kamden de politie en het Dendermondse gerecht gisteren een bosgebied vlakbij de grens met Sint-Niklaas en Belsele voor de tweede keer volledig uit. De speurders zijn er nog altijd op zoek naar injectiespuiten waarmee een vrouw met een dodelijke dosis insuline werd ingespoten. Het slachtoffer werd zaterdagavond aan de rand van het bosgebied zwaargewond teruggevonden.

Er is nog steeds geen doorbraak in het onderzoek naar de mysterieuze verdwijning van Kristine V.K. (44) uit Sint-Niklaas. Na een zoekactie met een helikopter en speurhonden werd de vrouw zaterdagavond teruggevonden aan de rand van een bos aan de Nauwstraat, op de grens van Sint-Niklaas en Belsele. Het slachtoffer was zwaargewond en bleek met een dodelijke dosis insuline ingespoten. Op de vraag wie de vrouw daarmee inspoot, hebben de speurders nog altijd geen antwoord kunnen vinden.

Kristine V.K. was al geruime tijd vermist en het ging van meet af om een onrustwekkende verdwijning. De vrouw was niet ernstig ziek en er waren geen reden om te geloven in een wanhoopsdaad. Zondag werd met professionele bosmaaiers al een deel van het bos gemaaid. Gisteren zette het gerecht dan detectoren in om de injectiespuit te vinden. Het Dendermondse gerecht houdt er immers ernstig rekening mee dat iemand het slachtoffer met de inspuiting insuline wou ombrengen.

Toch wordt ook een zelfmoordpoging niet helemaal wordt uitgesloten, al vinden de speurders het op z'n minst bijzonder verdacht dat de vrouw toen ze werd gevonden de injectiespuit niet meer op zak had. Ook in de onmiddellijke omgeving van de plaats waar ze werd teruggevonden, zijn daarvan geen sporen te vinden.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio