Lokeren

Stekene: Echtpaar zwaar toegetakeld door homejackers

woensdag 19 april 2006 om 12:59 door Redactie

Jef Nijs en zijn vrouw Viviane Ysenbaert uit Stekene zijn gisteren in de vroege ochtend door twee gewapende dieven thuis overvallen. "Toen mijn vrouw de deur opentrok om naar het werk te gaan, stond ze oog in oog met de gangsters. Ze eisten geld en begonnen direct te slaan", vertelt haar man Jef Nijs.

Viviane Ysenbaert liep bij de overval verwondingen op in het gezicht en moest voor verzorging naar het ziekenhuis. Haar man Jef Nijs ging de daders te lijf en kreeg met een pistool verschillende slagen op het hoofd.

De feiten speelden zich af rond kwart voor zeven aan de voordeur van het echtpaar aan de Hellestraat 86 in Stekene. "Onze voordeur is langs de straatkant niet goed te zien. Dat moeten de daders hebben geweten. We zijn ervan overtuigd dat ze eerst op verkenning kwamen en dat de overval goed was voorbereid. Toen mijn vrouw de deur opentrok, stond ze oog in oog met die mannen. Ze eisten geld en sloegen haar meteen in het gezicht", zegt Jef Nijs.

Op het ogenblik van de homejacking lag hij zelf nog in bed. Hij hoorde het hulpgeroep van zijn vrouw en rende meteen naar beneden.

"Viviane lag gewond aan de deur en bloedde hevig. Ik stopte de gangsters 1.800 euro toe en een gsm-toestel, maar daar namen ze geen genoegen mee. Ze duwden mij weg en drongen ons huis binnen. Toen ze de voordeur achter zich wilden sluiten, ontstond er tumult. Daarvan maakte ik gebruik om ze te lijf te gaan", aldus nog Jef Nijs.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio