Lokeren

Bejaarden verhuizen naar containers

vrijdag 3 maart 2006 om 14:13 door Redactie

Tijdens de renovatie van het verouderde rusthuis Ter Durme in Lokeren verhuizen de bewoners van de zesde verdieping naar een tijdelijk paviljoen op dezelfde site. "Het OCMW lost de vergrijzing op door bejaarden in containers te stoppen, beweerden criticasters. Wel, dit zijn de chicste kamers van de campus", zegt voorzitter Luc De Block. De luxecontainers kosten 550.000 euro.

"Dit paviljoen oogt helemaal niet als een container", zegt Linda Cornelis met een verbaasde blik. Haar hulpbehoevende moeder is nog maar net gearriveerd in Ter Durme in de Polderstraat, waar ze op de zesde verdieping een kamer deelt met twee bejaarden, en ze verhuist opnieuw. Volgende woensdag neemt ze, samen met de andere dertig bewoners van de zesde etage, haar intrek in een tijdelijk onderkomen in de tuin van het rusthuis.

"Twee jaar geleden klonk het nog schamper dat we de vergrijzing oplosten door bejaarden in containers te stoppen. Wel, dit zijn de mooiste en beste kamers van de campus", bijt OCMW-voorzitter Luc De Block van zich af. De luxecontainers kosten 550.000 euro. "Ze zijn zo duur omdat ze uitgerust zijn met sanitair en voldoen aan de strengste normen", verklaart De Block.

De bejaarden blijven tot het einde van het jaar in de containers, terwijl de bovenste twee verdiepingen van Ter Durme worden gerenoveerd. Het rusthuis werd in 1977 neergeplant en is na bijna dertig jaar compleet verouderd. Dat is volgens De Block de belangrijkste reden voor de opfrisbeurt. "Neem daarbij dat de inspectie steeds strengere normen oplegt en dat we nog steeds driepersoonskamers hebben die we almaar moeilijker bezet krijgen", verduidelijkt hij.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio