Lokeren
17.08.2023
alt=

Stad Lokeren zoekt extra talent voor nieuw zwembad

donderdag 17 augustus 2023 om 17:07 door Rony

Midden 2021 sloot het Lokerse Durmebad tijdelijk de deuren. Dit omdat het bad na meer dan 50 jaar aan vernieuwing toe was. De Stad besloot een sportief, recreatief familiezwembad te bouwen op de site. Dat nieuw bad opent in het voorjaar van 2024. Met die opening in het zicht gaat Stad Lokeren nu al op zoek naar extra personeel. Hiertoe zet ze een communicatiecampagne op poten met de toepasselijke slogan: “Duik jij in een nieuw avontuur?

De werken aan het nieuwe zwembad bevinden zich momenteel in de afwerkingsfase. Het binnenschrijnwerk wordt volop geplaatst en tegen eind oktober moeten alle technieken operationeel zijn. Daarnaast zullen er de komende maand ook aanpassingen merkbaar worden aan de buitenkant, gezien er aan de omgeving zal gewerkt worden. Zo wordt er een nieuw voetpad aangelegd van de Grote Kaai tot de parking van de AVLO. Hierdoor zal het huidig trottoir worden opengebroken en wordt er tijdens die werkzaamheden één rijstrook ingenomen. Het verkeer kan wel gewoon door. Voetgangers kunnen oversteken of de omleiding achter het Sport- en Jeugdcomplex volgen.

“Alles verloopt momenteel volgens plan. De exacte openingsdatum communiceren we zeker tijdig, maar al zeker is dat komend voorjaar het nieuwe stedelijk familiezwembad de deuren opent. We hebben er zelf al heel veel zin in! Omdat het er snel zal zijn, gaan we dan ook nu al op zoek naar nieuw talent binnen ons team dat mee wil schrijven aan het succesverhaal van het nieuwe zwembad. Specifiek gaan we op zoek naar 4 profielen, dus voor elke waterliefhebber wel iets.”
Schepen van Sport & Jeugd, Marjoleine de Ridder


DUIK IN EEN NIEUW AVONTUUR ALS …

Om een spetterende start te maken, heeft Stad Lokeren extra talent nodig voor het nieuwe familiezwembad.

“Werken in een zwembad is erg veelzijdig. Je werkt samen in een heel tof team in een setting waar iedereen komt om zich te ontspannen. Die gemoedelijkheid in combinatie met heel wat sociale contacten zorgt meteen voor een toffe sfeer. Door de gunstige ligging van het stedelijk zwembad, is de kans ook groot dat medewerkers dichtbij huis kunnen werken, wat een mooie balans optekent tussen wonen en werken. Plus, de werkplaats mag er absoluut wel wezen, wie wil er nu niet werken in een gloednieuw gebouw voorzien op de noden van de bezoekers maar ook haar medewerkers?”
Sigrid Munghen, afdelingshoofd Personeel & Organisatie

Concreet gaat Stad Lokeren op zoek naar de volgende profielen voor het nieuwe zwembad:

Zwembadbeheerder
B4-B5 │ voltijds | onbepaalde duur | opname in een wervingsreserve

Heb je een passie voor organiseren en coördineren? En voel jij je als een vis in het water in een zwembadomgeving? Dan is de rol van zwembadbeheerder jou op het lijf geschreven, waar je de drijvende kracht wordt achter een goed geoliede zwemfaciliteit.
Solliciteren kan tot en met 11 september.

Redder-instructeur
C1-C3 │ 7 voltijdse functies | onbepaalde duur | opname in een wervingsreserve

Als redder ben jij de held die onze bezoekers een veilige en zorgeloze zwemervaring biedt.
Solliciteren kan tot en met 6 oktober.

Administratief medewerker-onthaal
C1-C3 │ 3 deeltijdse functies | onbepaalde duur | opname in een wervingsreserve

Ben jij nauwkeurig en klantgericht? Dan is administratief medewerker misschien wel iets voor jou. Jij zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt, zodat elke bezoeker een warm welkom krijgt.
Solliciteren kan tot en met 26 september.

Poetshulp
E1-E3 │ 6 deeltijdse functies | onbepaalde duur | opname in een wervingsreserve
Deze vacature wordt later dit najaar opengesteld. Meer info hierover volgt binnenkort.

Alle info over deze functieprofielen en hoe te solliciteren is te vinden via lokeren.be/duikinhetzwembad.

LAAT JE OPLEIDEN/OMSCHOLEN TOT REDDER

Wie aan de slag wil als redder maar geen reddersbrevet heeft, kan een opleiding Hoger Redder volgen. Daar leer je onder andere reddings-, reanimatie- en EHBO-technieken en tegelijk leer je verdrinkingsrisico’s in te schatten en – belangrijk – te voorkomen.

Cursus Hoger Redder via Redfed
Inschrijven voor de cursus Hoger Redder kan via Redfed (de Vlaamse Reddingsfederatie). De cursus start op 30 september 2023 en vindt plaats tijdens het weekend. De kostprijs hiervoor is 280 euro.

Cursus Hoger Redder via VDAB voor werkzoekenden
Werkzoekenden kunnen via de VDAB een gratis cursus volgen voor Hoger Redder. De cursus bestaat uit een vooropleiding van 8 weken bestaande uit 2 halve dagen per week les. Wie slaagt voor de vooropleiding kan deelnemen aan de eigenlijke opleiding Hoger redder. Tijdens deze cursus van eveneens 8 weken krijg je 3 dagen per week les. Tussendoor word je geacht op eigen initiatief te trainen. Deze opleiding start eind oktober 2023 en loopt tot maart 2024.

OOK ZWEMINSTRUCTUURS EN JOBSTUDENTEN/TIJDELIJKE REDDERS GEZOCHT

Naast de vaste redders gaat de Stad ook op zoek naar helpende handen tijdens drukke momenten. Wie een diploma Hoger Redder heeft en graag bijspringt op woensdagnamiddagen, tijdens weekend of schoolvakanties, kan solliciteren voor tijdelijke redder (ook als jobstudent) via sportdienst@lokeren.be.

Daarnaast wordt er ook al uitgekeken naar zweminstructeurs. Vanaf het voorjaar van 2024 zal de sportdienst zwemlessen aanbieden voor kindjes vanaf geboortejaar 2019. Dit voor verschillende zwemniveaus, van de kleinste spetter tot zwemmen in het grote zwembad. Geïnteresseerden kunnen zich alvast als kandidaat aanmelden via sportdienst@lokeren.be.

VOOR INTERESSE & MEER INFO

Het is duidelijk: het nieuw stedelijk zwembad van Stad Lokeren heeft extra handen en talent nodig. Dit om elke zwemmer, groot en klein, recreant of professional een toffe, veilige waterervaring te kunnen geven. Duik in jouw nieuw avontuur en schrijf mee aan het nieuwe zwembadverhaal van Stad Lokeren!
Alle info is terug te vinden via lokeren.be/duikinhetzwembad. Of breng zaterdag 30 september een bezoekje aan onze zwembadhoek op de jobbeurs in het Sport- en Jeugdcomplex, van 9 tot 13 uur. Meer info of vragen over de vacatures? Contacteer ons via vacatures@lokeren.be of 09 235 32 28.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio