Lokeren
24.06.2022
alt=

Nick Ervinck in Park ter Beuken

vrijdag 24 juni 2022 om 15:11 door Rony

Het werk LUBZAERC is trouwens voor het eerst te zien in België. Lokeren kreeg hiermee de eer van deze primeur. foto © Gijsbert van der wal

Stad Lokeren heeft een hart voor kunst. Dat bewijst ze onder meer door het tweejaarlijks organiseren van een openluchtexpo in Park ter Beuken, in samenwerking met de stedelijke commissie kunstpatrimonium en Kunstacademie Ter Beuken.

Ter gelegenheid van de 50e verjaardag van de commissie werd beeldend kunstenaar Nick Ervinck en zijn expo GNI-RI jun2022 naar Lokeren gehaald.
Lokeren haalt groot artiest binnen
De pop-up tentoonstellingen in het Lokerse Park ter Beuken geven ruimte aan kunstenaars om in dialoog te gaan met de aangelegde parknatuur middenin onze stadskern, waardoor de grens met natuur en kunst heel fijn en soms letterlijk tastbaar wordt.

Waar we twee jaar geleden Blind Spot van Henk Delabie mochten bewonderen, strijkt nu de GNI-RI jun202
2-expo van beeldend kunstenaar Nick Ervinck neer in Lokeren. Het werk LUBZAERC is trouwens voor het eerst te zien in België. Lokeren kreeg hiermee de eer van deze primeur.

De BLOB-vorm staat centraal in het werk van Nick Ervinck. Hierover zegt hij zelf het volgende:

“De BLOB is uitgegroeid tot een explosief krachtveld, dat op de meest diverse manieren energetische expansie in menselijke en architecturale verhoudingen kon weergeven. Hiermee herschep ik de wereld en druk ik ze uit in al haar chaotische schoonheid, grenzeloze grootsheid en poëtische charme. Ze is mijn favoriete expressiemiddel geworden om processen van onbeperkte en onafgebroken groei te laten expanderen, vanuit het minuscuul kleine tot het monumentaal grote. De BLOB laat elke mogelijke uitdeining toe, maar is nooit voorspelbaar en valt nergens te stoppen. Ze is voor mij dan ook vooral vrijheid die naar buiten stroomt – onbegrepen vrijheid weliswaar, en precies daarom zo aantrekkelijk voor een kunstenaar.”

In Lokeren exposeert hij volgende BLOBS: LUBZAERC, APSAADU, NARTUAT en CULMIRIOM.
Over de hele wereld exposeert Nick Ervinck met veel succes. GNI-RI may2022 in Roeselare was het startschot voor de zomer 2022 van Nick Ervinck. Nu is zijn werk te bewonderen in Lokeren en zal zijn werk ook te zien zijn in Gent en Middelkerke.

“Kunst is emotie, kunst ontroert, kunst is vrijheid.”
Schepen van Cultuur, Marina Van Hoorick

Openluchttentoonstelling GNI-RI jun2022 van Nick Ervinck, Park ter Beuken
Gratis expo van 25 juni tot 2 oktober
Facebook Twitter
Bron: Axiradio