Lokeren
12.06.2022
alt=

Opening nieuw behendigheidsparcours Lokeren

zondag 12 juni 2022 om 16:47 door Rony

Vorig jaar kregen de moutainbikeroutes van Sport Vlaanderen in Lokeren een complete make-over. Donderdag werd het nieuwe technische parcours in Park Ter Beuken officieel geopend.

Het behendigheidsparcours dat ook deel zal uitmaken van het BK Veldrijden in 2023 werd alvast ingereden door wielrenner Rune Herregodts en veldrijdster Nele De Vos, de peter en meter van de stedelijke fietscampagne VéLokeren.

Naast het toevoegen van nieuwe single tracks en mooie veldwegels, werd de nadruk ook gelegd op technische stukken die al dan niet op een natuurlijke wijze werden aangebracht.

Technisch parcours vol uitdagingen
In het Park Ter Beuken kwam een extra bewegwijzerde lus tot stand die een mooie afwisseling biedt van leuke klimmetjes en technische afdalingen, boomstammetjes om over te springen, een wasbord en een zandbak. Ook werd er een extra heuvel aangelegd die langs verschillende kanten kan beklommen worden.

Deze heuvel, gelegen aan de noordelijke zijde van het Park Ter Beuken, is meteen ook de start- en aankomstplaats van de technische lus die met zwarte VéLokeren-pijltjes is aangeduid.

Beleef mee het nieuwe parcours
De technische lus is anderhalve kilometer lang en is een ware speeltuin voor de mountainbiker die graag wat meer uitdaging zoekt. Tom Duquet, sportpromotor bij Stad Lokeren en zelf fervent fietser licht het parcours maar wat graag toe: “Start en finish van de technische lus worden aangegeven met een start- en eindbord. Een eerste afdaling brengt je richting de Kunstacademie Ter Beuken. Na een pittig potje stampen in de zandbak ga je de eerste keer op en over de Mont Henri. Na je 2e beklimming ga je in snelheid richting de vijver. Daar tref je de balkjes aan en een zeer uitdagend wasbord. Een lange lijn recuperatieparcours met een aantal single tracks brengt je terug naar de laatste uitdaging: het overwinnen van de nieuwe heuvel.”

De echte toppers kunnen hier met de fiets op de schouder de trappen op. Er zijn zeer pittige technische stukken die heel wat kracht en techniek vergen om af te kloppen bovenop de heuvel. Uitgeput, maar met een prachtig zicht op Park Ter Beuken is er ruimte om te bekomen. Om daarna opnieuw te vertrekken.

Wie zichzelf echt wil testen, kan proberen om het Stravasegment op deze lus te pakken. De snelste fietsers, zowel heren (KOM, King of Mountain) als dames (QOM, Queen of Mountain), maken kans op een wieleroutfit van VéLokeren.

“Een mooi technisch parcours waar de fietser opnieuw een uitdaging voorgeschoteld krijgt (naast het vernieuwde MTB-parcours én de Kattenberg). Ikzelf zal de komende maanden alvast af en toe het stravasegmentje rijden en toch proberen een ‘bekertje’ te grijpen.” Schepen van Sport en Jeugd, Marjoleine de Ridder

Wie rijdt de snelste tijd en worden King en Queen van de Mont Henri?
Vélokeren-meter, Nele De Vos en peter Rune Herregodts gaven alvast het goede voorbeeld door een scherpe tijd te proberen rijden tijdens de officiële inhuldiging op donderdag 9 juni. Rune reed ‘m in 4 minuten en 37 seconden. Nele zat Rune dicht op de hielen met een knappe 4 minuten en 40 seconden. Wie doet beter?In het najaar volgt nog een echte tijdrit voor recreanten waar we op zoek gaan naar de echte King en Queen van de Mont Henri. Ook hier voorzien we leuke prijzen voor de winnaars bij de heren en dames.

Rond die periode zitten we meteen in de laatste rechte lijn naar het BK Cyclocross dat zal plaatsvinden op zaterdag 14 en zondag 15 januari 2023.

Wil je zelf al eens kijken of er een Wout van Aert of Sanne Cant in jou verscholen zit, ga deze uitdaging dan zeker niet uit de weg!

De technische lus loopt over de ganse site van het Park Ter Beuken waar veel andere recreanten wandelen en fietsen. Houd als mountainbiker dus steeds rekening met de andere weggebruikers, wees hoffelijk en heb respect voor de natuur. Alleen zo zal iedereen ten volle kunnen genieten van deze nieuwe verwezenlijking die door de dienst Sport en Jeugd werd gerealiseerd.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio