Lokeren
20.05.2022
alt=

Twee Lokerse kunstenaars in De Wasserij

vrijdag 20 mei 2022 om 11:38 door Rony

Vrijdag om 19 uur opent de tentoonstelling ‘Factorij’ van beeldhouwster Astrid van der Kreeft en graficus Peter D’Hondt in De Wasserij in Lokeren.

Astrid van der Kreeft is in Lokeren vooral bekend van de zwemster die uit de voorgevel van het – nu afgebroken – Stedelijk Zwembad dook. In De Wasserij toont ze conceptueel werk. Ze kweekt er ballonnen die dan de verpakking worden van houdbare schone lucht en levensadem die we door de pandemie moesten missen.

Peter D’Hondt volgde grafiek aan het KASK in Gent. Hij schilderde en fotografeerde ook, en de laatste jaren maakt hij opnieuw meer grafisch werk, vooral houtsneden. Die gaan over verwondering en over moeilijkheden om te communiceren. De hoofdrol is voor het licht dat de objecten zichtbaar maakt.

U kunt de kunstenaars zelf aan het werk zien in hun ‘Factorij’ die dus ook een beetje ‘open atelier’ is. Centraal op de tentoonstelling staat de weckpot waarin ze allebei ‘het moment pakken, creëren en bewaren’.

In de vernissage op vrijdag leidt cultuurschepen Marina Van Hoorick de tentoonstelling in. U blijft welkom zaterdag 21, zondag 22, donderdag 26, vrijdag 27, zaterdag 29 en zondag 29 mei van 13 tot 18 uur. Kunstcentrum De Wasserij, Zand 26 in Lokeren. Gratis toegang.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio