Lokeren
09.05.2022
alt=

Voorstelling Cultuurlab Vlaanderen in Lokeren

maandag 9 mei 2022 om 18:47 door Rony

Woensdagavond 11 mei (20u) stelt men Cultuurlab Vlaanderen voor (Cultuurcentrum Lokeren, lokaal D).

Vlaanderen was in de 19-de eeuw – samen met Ierland – een van de armste en achterlijkste regio’s van Europa. Vandaag is het een welvarende regio. Die ontwikkeling danken we aan de emancipatiestrijd van de Vlaamse en de sociale organisaties. Maar kunnen alle Vlamingen daarvan genieten? En kunnen we die positie behouden in een snel veranderende wereld?

Welke rol kan de culturele Vlaamse beweging in het licht van die uitdagingen opnemen? Dat was voor een reeks Vlaamsgezinde lokale werkingen, waaronder de Vlaamse Cultuurkring Lokeren, het uitgangspunt voor een grondig debat over de heroriëntering van de werking. Het resultaat van dat intens denkproces heet Cultuurlab Vlaanderen, het Vlaams labo voor lokale solidariteit. Het werkt voor en met mensen die samen een open en warme samenleving willen realiseren. Met de Vlaamse emancipatiegeschiedenis als inspiratie zet Cultuurlab Vlaanderen cultuur en de Nederlandse taal in om mensen met elkaar te verbinden. (Cultuurlab Vlaanderen is niet gebonden aan enige politieke zuil of partij.

Voel je je aangesproken door het opzet? Heb je zelf ideeën om de werking in Lokeren mee vorm te geven? Cultuurlab Lokeren (zoals de voormalige Vlaamse Cultuurkring Lokeren nu heet) staat open voor jullie inbreng en engagement, ook als bestuurslid of projectverantwoordelijke.

Om organisatorische redenen is een seintje vooraf welkom (niet verplicht). Info: cultuurlab.lokeren@gmail.com of 0495 24 57 48.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio