Lokeren
07.05.2022
alt=

Feestelijke opening Stationsplein Eksaarde

zaterdag 7 mei 2022 om 17:05 door Rony

Eind december vorig jaar opende het vernieuwde Stationsplein al de figuurlijke deuren maar omwille van corona was het helaas niet mogelijk om dan de opening feestelijk in te kleden.

Bij een heerlijke lentezon was het vandaag dan eindelijk zover. Met een sportief aantrekkelijk programma, veel goesting en dito enthousiastelingen werd het Stationsplein in Eksaarde, ter hoogte van de Spletterenstraat, omgevormd tot een heuse hotspot voor jong en oud.
Schepen voor Sport en Jeugd, Marjoleine de Ridder, nam als eerste het genoegen om de feestelijke opening in te zetten. Daaropvolgend was het de beurt aan ‘The BMX Stars’ om hun kunstjes te tonen tijdens een demonstratie op de gloednieuwe pumptrack, een uitdagend circuit van bulten en kombochten. Aansluitend gaven ze ook nog een initiatie voor al wie geïnteresseerd was. Doorheen het evenement werd ook de dj-booth gretig gebruikt door de aanwezigen.
YES Events gaven dan weer het beste van zichzelf tijdens een skate-initiatie. Wie het aandurfde, kon meedoen aan een skate contest, met leuke prijzen gesponsord door Szone. Afsluiten werd er gedaan met zotte flips, coole grinds en hoge airs.

“Dit is een skatepark dat zowel jong en oud triggert en uitdaagt, in combinatie met de pumptrack is er voor elk wat wils!”, aldus een enthousiaste jeugdconsulent van Stad Lokeren, Matthias Van Acker, zelf ook fervent skater.
De feestelijke kick-off werd gegeven en werd positief onthaald door alle aanwezigen. Het vernieuwde Stationsplein is een ware hotspot geworden voor de Lokerse jeugd, die er voortaan een extra plaats hebben bijgekregen om zich te kunnen ontspannen.

Bistro Den Bascuul, gelegen aan de overkant van de fietsroute, zal vanaf heden in samenwerking met Mobibikes bmx-fietsen verhuren. Handig voor zij die er zelf geen hebben. Wie fietsen zoekt, kan natuurlijk ook steeds terecht in de Lokerse Fietsbieb, elke eerste woensdag van de maand in het Sport- en Jeugdcomplex.

De stad zet zich met dit initiatief extra in om iedereen aan het bewegen te krijgen, en meer bepaald binnen de VéLokeren-campagne die momenteel loopt, op de fiets.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio