Lokeren
26.04.2022
alt=

Buurtinfomomenten Besturen met je Buren gestart

dinsdag 26 april 2022 om 19:53 door Rony

Nog tot en met 9 juni gaat het Lokerse stadsbestuur langs bij de Lokeraar tijdens “Besturen met je Buren” met haar roadshow.

Bergendries-Kopwijk beet de spits af. De opkomst was talrijk en de sfeer zat goed.
Via de maandelijkse Infokrant en persoonlijke uitnodigingskaarten werd de Lokeraar op de hoogte gebracht van informele ontmoetingsmomenten die de stad organiseert om in contact te komen met haar inwoners. Tijdens deze “Besturen met je Buren”-momenten stellen de schepenen en stadsmedewerkers, onder leiding van burgemeester Filip Anthuenis, recente realisaties en lopende projecten binnen de stad voor en geven ze toelichting over activiteiten en projecten binnen de desbetreffende buurt.

Schepenen en burgemeester praat met Lokeraar
Via verschillende praattafels krijgt de Lokeraar de kans om rechtstreeks in dialoog te gaan met de schepenen en de burgemeester. Dit om vragen te stellen of om meer informatie te krijgen over bepaalde projecten of gebeurtenissen, of gewoon om een babbeltje te slaan en elkaar beter te leren kennen. Ook is er een ideeënbus voorzien voor zij die er niet toe gekomen zijn om vragen te stellen.

Ook het nieuwe participatieproject rond het Buurtbudget wordt tijdens Besturen met je Buren voor een eerste voorgesteld aan het grote publiek.
De stad grijpt deze ontmoetingsmomenten aan om te weten wat er leeft onder de Lokeraar.

De komende weken houdt het stadsbestuur nog halte bij de negen overige Lokerse buurten: Heirbrug - Puttenen - Staakte – Lammeken, Oudenbos – Nieuwpoort, Lokeren Centrum – Stationswijk, Spoele - Naastveld – Everslaar, Hillare – Heiende, Daknam, Eksaarde, Bospark - Rozen - Oude Bruglaan en Doorslaar.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio