Lokeren
11.05.2019
alt=

Gestolen fietsen

zaterdag 11 mei 2019 om 18:49 door Michel

Politie Lokeren vond in 2018 maar liefst 348 fietsen terug.

Daarvan konden slechts 15 fietsen terugbezorgen aan de eigenaar. Dat is onvoldoende. Wisten jullie dat we alle nog rijwaardige fietsen fotograferen, beschrijven en op de website www.gevondenfietsen.be plaatsen? Als jouw fiets gestolen is, surf dan zeker eens naar deze website. Je ziet meteen een kaart van (onder meer) Vlaanderen. Klik op Oost-Vlaanderen en voer een aantal gegevens in over jouw fiets. Heel eenvoudig. Hopelijk vind je op deze manier jouw gestolen fiets terug.

Een greep uit de tussenkomsten van de voorbije dagen?

Op maandag 6 mei arresteerden we omstreeks 21.30u in de Heirbrugstraat een 30-jarige man naar aanleiding van intrafamiliaal geweld.
Omstreeks middernacht betrapten we eveneens in de Heirbrugstraat een 44-jarige bestuurder die zijn auto bestuurde terwijl hij een rijverbod heeft.
Op dinsdagochtend stelde een bedrijfsleider in de Kruinstraat vast dat er diesel was gestolen uit zijn bedrijfsvoertuigen.
Op woensdag brachten we een 17-jarig meisje terug naar een instelling in Antwerpen.
Een 67-jarige man werd op 8 mei omstreeks 17.45u in een winkel gelegen langsheen de Zelebaan aangesproken door een winkelbediende omdat hij een pakje met nootjes had geopend en deze begon op te eten. Omdat het na heel lang aandringen niet lukte om de man te overtuigen de winkel te verlaten, werd hij eventjes bestuurlijk aangehouden.
Een drietal uren later maakte een 24-jarige man zich op de trein behoorlijk kwaad tegen de treinbegeleider omdat hij geen joint mocht roken. Er zal een proces-verbaal van bedreigingen worden opgesteld én drugbezit.
Een uurtje later troffen we in de Bakkerstraat een zwaar dronken 42-jarige man aan. Hij werd bestuurlijk aangehouden. Hij stond bovendien ook geseind voor het uitvoeren van een verhoor in een openstaande zaak.
Op maan- en dinsdag organiseerden we opnieuw het 'Groot Fietsexamen' voor alle leerlingen van het zesde leerjaar. Meer dan 450 leerlingen legden eerst een theoretische proef af. Wie een score van 15/20 of meer had, mocht nadien een fietstraject afleggen in het centrum van Lokeren. Op elk kruispunt stond een observator die noteerde of de leerlingen de verkeersregels respecteerden. We danken ook de Dienst Integrale Veiligheid, de stad Lokeren en het Rode Kruis voor de medewerking.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio