Lokeren

Wegenwerken in Lokeren

maandag 9 november 2009 om 18:50 door Redactie

Kerkstraat afgesloten wegens verbouwingswerken
Vanaf maandag 9 tot 13 november zal de Kerkstraat tussen de Knokkestraat en het Zand afgesloten zijn wegens verbouwingswerken van enkele panden. (behalve op woensdag 11 november)

Alle winkels blijven te voet goed bereikbaar. Op de hoek van de Knokkestraat en de Oudstrijderslaan ligt een parking op wandelafstand van de Kerkstraat. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Knokkestraat, Oudstrijderslaan, Brugstraat en Zand.


Werken Eandis in Doorndonkeindeken
In Doorndonkeindeken zijn werken gestart voor Eandis. Er worden nieuwe kabels gelegd. De weg zal er afgesloten zijn tijdens de werkuren. De omleiding loopt via de Doorslaarstraat, Hoekstraat, Rechtstraat, Calaignestraat en omgekeerd.


Renovatie Heilig-Hartlaan
Vanaf 16 november start de aannemer met de riolerings- en renovatiewerken in de Heilig-Hartlaan. De straat wordt pas afgesloten als de Kouter opnieuw vrij is, omdat de omleiding voorzien is via de Vondelstraat en de Kouter naar het Vrijheidsplein en omgekeerd.
De werken worden in 3 grote fasen uitgevoerd. Fase 1 is het deel tussen de Vondelstraat en de doorsteek naar de Kazernestraat. Fase 2 gaat van de doorsteek van de Kazernestraat naar de Dwarsstraat. Fase 1 en 2 duren tot de zomer van 2010. De laatste fase is de schoolomgeving. Van elke fase wordt de rijbaan afgewerkt zodat plaatselijk verkeer nog in de straat kan.


Renovatie voetpad P. Thuysbaertlaan
Het voetpad in de P. Thuysbaertlaan wordt heraangelegd. De werken zijn gestart op maandag 26 oktober 2009. Aan beide zijden tussen de Koophandelstraat en de Durmebrug aan het museum wordt een nieuw voetpad gelegd.


Betonherstellingen in verschillende straten
Zowel in de Kasteeldreef als in Eksaarde Dam worden een aantal betonvakken hersteld. Er wordt één kant van de weg afgezet. Het verkeer rijdt er over 1 rijstrook langs.
In de Pontweg wordt een deel van het fietspad opnieuw gebetonneerd.
Ook in de Heyerstraat en de Weverslaan zijn enkele betonvakken hersteld. Het verkeer kan steeds langs de vakken rijden.


Aanpassing riolering wijk Achter-Sint-Anna
In de Sint-Annadreef zijn op 21 oktober werken gestart aan de riolering. De werken zijn noodzakelijk voor de afwatering van de wijk Achter-Sint-Anna. Er wordt een verbinding gemaakt met de riolering van de Kouter en de Ledebeek. De Kouter zal hierdoor nog tot 13 november afgesloten zijn.


Asfalteringswerken centrumstraten
De Nieuwe Stationsstraat, de Kaaswinkeldreef en het kruispunt Groenstraat – Waasmunsterbaan worden geasfalteerd in de week van 9 november.
Voor het asfalteren worden een aantal voorbereidende werken, zoals frezen en putdeksels ophogen, uitgevoerd. Het asfalteren zelf duurt 1 à 2 dagen, maar is sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. Tijdens het asfalteren is de straat volledig afgesloten. Telkens wordt een plaatselijke omleiding voorzien.


Renovatie zijstraat Oude-Bruglaan
Sinds 24 september 2009 zijn er in het doodlopende zijstraatje van de Oude-Bruglaan (huisnummer 36-56) renovatiewerken gestart. Zowel de riolering als het wegdek van het zijstraatje wordt volledig vernieuwd. Om de riolering van het zijstraatje aan te sluiten moet het wegdek van de Oude-Bruglaan opengebroken worden. Dit is ondertussen uitgevoerd. Verdere werken noodzaken nog het gebruik van de tijdelijke verkeerslichten op de Oude-Bruglaan.’s Avonds is de weg terug volledig vrij. De werken duren tot half november.


Renovatie Oude Heerweg tussen Karrestraat en Pijlstraat
Ter hoogte van de kapel en de kerk zijn de werken ondertussen afgerond. De rijbaan is terug opengesteld voor alle verkeer. Vanaf de Kopkapelstraat tot de spoorweg is de Oude Heerweg nog afgesloten. Verkeer van de Antwerpse Steenweg volgt de omleiding die via de Pijlstraat, Klipsenstraat, Karrestraat en Kopkapelstraat naar de Oude Heerweg loopt. Verkeer van de andere zijde volgt de omleiding via het schuin oplopende doorsteekje van de Oude Heerweg naar de N70. De werken duren nog tot het voorjaar van 2010.


Collectorwerken Aquafin op Zelebaan (N47) en Martelarenlaan
De collectorwerken op de Zelebaan zijn volop bezig. Het verkeer wordt naar één rijvak geleid. Ook het fietspad is onderbroken. Fietsers rijden op de rijbaan in een speciaal voor hen voorziene gang. De afslagstrook naar de Martelarenlaan (richting centrum) is nu ook afgesloten omdat de werkput uitgebreid is. Verkeer voor het centrum moet nu tot aan de verkeerslichten rijden en kan daar rechtsaf om naar het centrum te rijden. Vrachtverkeer rijdt beter via de N47 en de N70 naar het centrum.

Ook in de Martelarenlaan zijn de werken gestart. Tijdens deze werken wordt het verkeer over een versmalde rijstrook geleid. Dit zal plaatselijk hinder veroorzaken.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio