Lokeren

Man uit Zele aangehouden voor moordpoging op ex-vriendi

dinsdag 20 november 2007 om 00:37 door Redactie

De onderzoeksrechter in Dendermonde heeft een 44-jarige man uit Zele aangehouden voor poging moord op zijn ex-vriendin. De man had zijn ex deze ochtend opgewacht en probeerde haar eerst neer te schieten en daarna te wurgen, zegt het parket van Dendermonde. Voorbijgangers konden voorkomen dat het 44-jarige slachtoffer ernstig gewond raakte.

Pistool hapert
De feiten hadden omstreeks 8.30 uur plaats in de Wezepoelstraat in Zele. "Deze ochtend heeft de betrokkene het slachtoffer met een pistool opgewacht aan de Tuimelaerskappel", zegt parketwoordvoerder Theo Byl. De vrouw was met de fiets op weg naar het werk. "De verdachte deed haar stoppen en probeerde met het wapen drie maal op haar te schieten. Het pistool functioneerde niet goed en daardoor werden de kogels niet afgevuurd. Vervolgens is de man op haar gesprongen en probeerde hij haar te wurgen."

Chauffeurs komen tussenbeide
Het incident gebeurde op de openbare weg. De verdachte vluchtte weg nadat twee autobestuurders de feiten opmerkten en tussenbeide kwamen. Kort daarvoor was eveneens een bus met schoolkinderen langsgereden, maar de bestuurder zou uit veiligheidsoverwegingen doorgereden hebben. De lokale politie van de zone Berlare/Zele kon de man oppakken na een kleine speurtocht in de omgeving. De onderzoeksrechter liet de man maandagavond aanhouden.

Relatiebreuk
Rechtstreekse aanleiding voor de feiten is de relatiebreuk tussen dader en slachtoffer, aldus het parket van Dendermonde. Aan de langdurige relatie kwam twee weken geleden een einde, en dat zou de verdachte niet kunnen verwerken hebben. Dader en slachtoffer hadden ook een kind samen. De vrouw raakte niet ernstig gewond. Ze stelt het relatief goed, aldus het parket.
Facebook Twitter
Bron: HLN