Lokeren

Verdachte schietpartij op E17 in Waasmunster opgepakt

maandag 7 mei 2007 om 22:08 door Redactie

Een bestuurder van een bestelwagen is vannamiddag beschoten op de E17, tussen Waasmunster en Lokeren. Het parket van Dendermonde heeft de schutter inmiddels opgepakt.
Het schietincident gebeurde op de E17-autosnelweg richting Gent, tussen Waasmunster en Lokeren. Een bestuurder van een terreinwagen viseerde het slachtoffer, waarschijnlijk omdat hij de bestelwagen wilde voorbijsteken.

De latere schutter reed een tijdje bumper aan bumper met de bestelwagen. Daarna ondernam hij volgens het parket ook een poging om de bestelwagen te rammen.

De schoten zouden afgevuurd zijn toen de man schuin achter en daarna op dezelfde hoogte van de bestelwagen reed. Volgens de eerste vaststellingen zijn twee schoten gelost.

De bestuurder van de bestelwagen, een man van Nederlandse afkomst, raakte niet gewond. De schutter, een man uit Zele, is inmiddels opgepakt.

Het parket van Dendermonde tilt zwaar aan de zaak en heeft een onderzoeksrechter aangewezen.

Een kleine drie maanden geleden was er een gelijkaardig schietincident op de Antwerpse ring. Daarbij viel een lichtgewonde. Ook hier is een verdachte opgepakt.

Verdachte opgepakt
De politie heeft een verdachte opgepakt van het schietincident maandag op de E17 tussen Waasmunster en Lokeren. Dat bevestigt Theo Byl, woordvoerder van het parket van Dendermonde.

De onderzoeksrechter in Dendermonde leidt het verdere onderzoek naar de feiten. De identiteit van de verdachte, de bestuurder van een terreinwagen, wordt nog niet vrijgegeven. Het parket vermoedt dat de man de schoten loste in een opwelling van verkeersagressie. Hij zal dinsdag voor de onderzoeksrechter verschijnen.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio