Lokeren
23.05.2023
alt=

Parktheaterfestival is terug van weggeweest

dinsdag 23 mei 2023 om 18:40 door Rony

Na drie jaar afwezigheid is het Parktheaterfestival in Lokeren terug voor een volwaardige editie. Het Prinses Josephine-Charlotte park vormt op zondag 28 mei het decor voor een namiddag vol internationaal openluchttheater en -circus met spectaculaire acts uit onder meer Nederland, Frankrijk, Chili en Argentinië, dit voor alle leeftijden.

Het Parktheaterfestival is al meer dan een kwarteeuw traditie in de Wase Durmestad. Daar waar de organisatie voorheen in de handen lag van toneelvereniging De Sinfra’s, raad voor Toerisme, theatervereniging Horzel en Stad Lokeren, werd de volledige coördinatie vanaf deze editie helemaal overgedragen aan de stad. Een waar stadsfestival dus.

Intrigerend, muzikaal, creatief en adembenemend

Op twaalf verschillende speelplaatsen verspreid over het park in het stadscentrum zijn er tal van artiesten en shows te bewonderen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan levende standbeelden die je op subtiele wijze meenemen in hun verhaal, opmerkelijke creaturen die je betoveren, heel wat muzikale noten en talrijke creatieve trucs van diverse circusartiesten. Wie liever adrenaline opzoekt, kan de verschillende acrobatische acts aanschouwen. De openings- en slotact ‘Balance’ van het Nederlandse Bencha Theater belooft alvast eentje te worden die naar adem doet happen.


Naast alle acts en animatie is er ook een openluchtterras voorzien. Wie dat wenst kan hier tot rust komen en genieten van een hapje uit één van de foodtrucks of een drankje van aan de toog. Heel wat beleving in een natuurlijke setting dus, het ideale recept voor een onvergetelijke middag voor jong en oud.


Cashless betalen via Bancontact ook mogelijk

Vanaf dit jaar kan je op het Parktheaterfestival ook met bancontact betalen. Dit is sneller én veiliger. Betalen met cash blijft uiteraard ook mogelijk.

Verder wordt er zoals tijdens alle stadsevenementen gewerkt met herbruikbare bekers en glazen. Er wordt geen waarborg gerekend, maar bezoekers wordt wel gevraagd hun leeggoed op de daarvoor voorziene plaatsen in te zamelen. Het stadsbestuur hoopt hierbij op een vlot verloop, zodat toekomstige stadsevenementen ook zonder waarborg kunnen werken.

Praktisch
Parktheaterfestival Lokeren
Zondag 28 mei, van 14 tot en met 18.30 uur
Prinses Josephine-Charlotte park, centrum Lokeren
16 artiesten uit 7 landen: 8 vaste acts, 4 mobiele acts, 4 levende standbeelden

Meer info: toerisme@lokeren.be, lokeren.be/parktheaterfestival, 09 235 31 05
Facebook Twitter
Bron: Axiradio