Lokeren
01.03.2023
alt=

Wie wordt Meest Verdienstelijke Lokeraar 2022

woensdag 1 maart 2023 om 14:07 door Rony

Nadat de Lokeraar in januari zijn kandidaten had ingediend die meedongen naar de titel “Meest Verdienstelijke Lokeraar 2022” (MVL), start vandaag de finale stemmingsronde. Eind maart weten we wie de eretitel in de wacht sleept, zowel voor de jury als voor het publiek (“de Lokeraar”). Elke Lokeraar kan vanaf vandaag stemmen op zijn favoriet en dat tot en met 20 maart, via denkmee.lokeren.be of via het papieren stemformulier.

DIT ZIJN DE 5 LAUREATEN DIE KANS MAKEN OP DE ERETITEL “MEEST VERDIENSTELIJKE LOKERAAR 2022”

14 kandidaturen, goed voor 9 geldige unieke personen en organisaties. Iedere kandidaat met een verdienste voor stad Lokeren. Volgens het reglement stromen slechts 5 laureaten door naar de effectieve stemmingsfase. Na de geheime stemming van de jury (bestaande uit afvaardiging van elke Lokerse adviesraad en de burgemeester), werden deze laureaten verkozen. Zij dingen allen mee naar de eretitel ‘Meest Verdienstelijke Lokeraar 2022’:


1. Bram De Brauwer
In het dagelijks leven is hij actief als Marketing Manager, maar daarnaast is hij naast de bezieler van de Rapencross, ook de organisator van het BK Cyclocross in Lokeren. Een evenement dat onze stad op de sportieve kaart zette, dat mensen samenbracht én waarop mensen samen konden genieten. Daarnaast zorgde hij ook voor een mooie synergie tussen de stad en de sponsors, waarbij ook de lokale middenstand betrokken werd. Een verdienste voor Lokeren op nationaal vlak dat veel verder gaat dan veldrijden alleen. En hoewel het Belgisch Kampioenschap begin dit jaar plaatsvond, verzette Bram het vele voorbereidingswerk al in 2022.

2. Johan De Grande
Johan De Grande heeft een serieus palmares opgebouwd in Lokeren. Zo was hij 13 jaar voorzitter van de atletiekvereniging (AVLO) dat onder zijn beleid één van de grootste en meest bekende atletiekverenigingen in België werd. Als secretaris van de Lokerse Jazzklub zette hij de club terug op de kaart van de Belgische jazzscene. Hij was ook 10 jaar voorzitter van de stedelijke Cultuurraad, waar hij de stuwende kracht was achter heel wat erfgoedprojecten, en ondervoorzitter van de stedelijke Sportraad. Johan zet zich duidelijk graag in voor onze stad, en dat op vrijwillige basis.

3. Joost Uwents
Joost Uwents zorgde de afgelopen jaren als CEO van WDP, een beursgenoteerd logistiek vastgoedbedrijf, voor stevige (tewerkstellings)projecten in onze stad. Dankzij hem vestigden het distributiecentrum van Barry Callebaut en de innovatieve speler stow Robotics zich hier in Lokeren. Daarnaast kan je hem ook kennen als familie van de zaakvoerder van SublimInterieurxShop, al meer dan 50 jaar een gevestigde waarde in Lokeren. Joost behoort tot de top 20 van Belgische CEO’s, maar bovenal is hij een trotse Lokeraar in hart en nieren (dat laat hij geregeld merken in zijn tweets) en een bescheiden persoon.
4. Vagevuur vzw
Vagevuur is al sinds 1962 actief in Lokeren (voordien onder de naam vzw jeugdclubs). Het is een open jeugdwerking waar jongeren kunnen experimenteren en groeikansen krijgen. Dat doen ze via activiteiten, maar ook door een aanspreekpunt te zijn voor jongeren in verband met welzijnsvragen, jongeren kunnen er ook terecht voor gratis therapie. Vagevuur richt zich op alle jongeren uit Lokeren en de ruime omgeving, met extra aandacht voor jongeren in een maatschappelijk kwetsbare situatie. Ze slagen erin om diverse groepen van jongeren te bereiken en met elkaar in contact te brengen. Deze ontmoetingen zorgen ervoor dat jongeren hun plek vinden, zichzelf ontdekken en dat ze zich thuis voelen binnen de werking.
5. Vzw Welzijnsschakel Horizon

Met een 30-tal enthousiaste vrijwilligers richt Vzw Welzijnsschakel Horizon zich op kinderen en jongeren. Ze focust op twee belangrijke pijlers in het leven: onderwijs en vrije tijd. Horizon vindt dat elk kind recht heeft op ondersteuning. Een goede opleiding vormt namelijk voor iedereen nog altijd de beste garantie op een kansrijk leven. Daarom helpt en motiveert de vzw kinderen bij het doorlopen van hun school wanneer er onvoldoende ondersteuning kan gegeven worden. Daarnaast vindt Horizon dat vrije tijd geen luxe is, maar wel een kans om je te amuseren en te leren tegelijk. Horizon hecht dan ook enorm veel waarde aan spel en biedt jaarlijks een aantal betaalbare uitstappen aan.

DE STEMMING IS GEOPEND
Elke Lokeraar (+16) kan stemmen op de Meest Verdienstelijke Lokeraar 2022. Elke Lokeraar heeft 1 stem. Stemmen op verschillende kandidaten is niet mogelijk. De kandidaat met de meeste stemmen van de Lokeraar wint de publieksprijs, een geldsom van 500 euro.
Wanneer?
Tussen 1 en 20 maart.

In de week daaropvolgend kiest de jury de winnaar van de juryprijs die vervolgens het kunstbeeld van Astrid van der Kreeft krijgt.

Bekendmaking
Op dinsdag 28 maart 2022 vindt de prijsuitreiking plaats en wordt bekendgemaakt wie de winnaar(s) van de titel Meest Verdienstelijke Lokeraar 2022 is/zijn geworden. Dit zal bekendgemaakt worden via de infokanalen van Stad Lokeren en de pers.

ZO KAN JE STEMMEN
1. Via het participatieplatform www.denkmee.lokeren.be
2. Via het stemformulier ‘Meest Verdienstelijke Lokeraar 2022’
Stemmen kan ook op papier. Het formulier is ook terug te vinden in de Infokrant van maart, aan de infobalie van het stadhuis, in de Bibliotheek, het Cultuurcentrum of in het Sport- en Jeugdcomplex.

Wie de Meest Verdienstelijke Lokeraar 2022 wordt, is nog niet beslist. Dat beslist de Lokeraar zelf vanaf vandaag tot en met 20 maart via denkmee.lokeren.be of via het papieren stemformulier verkrijgbaar in het stadhuis, de Bibliotheek, het Cultuurcentrum, het Sport- en Jeugdcomplex en in de Infokrant van maart.

De winnaar van de publieksprijs MVL 2022 krijgt naast de titel ook een geldprijs ter waarde van 500 euro mee naar huis. Daarnaast wordt door de jury naar goede traditie een juryprijs uitgereikt aan één van de laureaten. Die gaat naar huis met een kunstbeeld van Astrid van der Kreeft. Deze Lokerse beeldhouwster maakte in opdracht van de stad een reeks kunstbeelden die als trofee worden uitgereikt de komende vijf edities.

Voor meer informatie, zie ook www.lokeren.be/meest-verdienstelijke-lokeraar
Facebook Twitter
Bron: Axiradio