Lokeren
04.11.2022
alt=

Nieuw concept Lokerse kerstmarkt

vrijdag 4 november 2022 om 16:08 door Rony

Na twee jaar wachten, is het eindelijk opnieuw zover. De Lokerse kerstmarkt gaat dit jaar terug door op vrijdag 9 en zaterdag 10 december.

Een winterterras onder de shelter zorgt niet enkel voor heel wat gezelligheid in de binnenstad, maar zorgt ervoor dat iedereen ten volle kan genieten, ondanks de weersomstandigheden. Een nieuw concept dat mede mogelijk gemaakt wordt dankzij de hulp van verschillende Lokerse verenigingen.

Omdat de kerstchalets van de stad na zoveel jaar erg versleten zijn, werd bekeken om nieuwe chalets aan te kopen voor de kerstmarkt. Door de huidige prijsstijgingen is deze kost echter niet te verantwoorden, daarom werd besloten om het concept van de kerstmarkt volledig te herwerken.

Dit jaar wordt er een overdekt winterterras voorzien onder de shelter op de Markt. De Lokerse verenigingen KLJ Heirbrug, WK Belglo, carnavalsgroep ’t Is wa dant is, carnavalsgroep De Plakkers, carnavalsgroep De Gilles, FC Kings Erotica en FC Den Bokser zullen samen instaan voor een totaalbeleving aan alle bezoekers.

De kermis en verschillende foodtrucks krijgen een nieuwe plek op het middenplein en daarnaast zal het collectief ‘Hartverwarmend Lokeren’ tijdens de kerstmarkt zorgen voor muzikale animatie.

Dit collectief is een warme samenwerking tussen onderstaande verenigingen:

Vagevuur (gericht op jongeren in een kwetsbare maatschappelijke situatie), Alderande (ondersteuning van mensen met een beperking), Horizon (huistaakbegeleiding voor maatschappelijk kwetsbare kinderen) en De Moazoart (hulp aan en ondersteuning van maatschappelijk kwetsbare inwoners van Lokeren), die deze donkere maanden hun krachten bundelen. Er zullen betaalde verzoekplaatjes gedraaid worden, er zal gezongen worden, er worden spelletjes gespeeld en er komen mensen langs die toffe en unieke items brengen voor de veiling die op 16 december georganiseerd wordt in Jeugdhuis Vagevuur.


Samen onderneemt het collectief ‘Hartverwarmend Lokeren’ actie om geld in te zamelen om hun werking te versterken en zo nog beter te kunnen inspelen op de noden van de doelgroepen voor wie deze organisaties werken.

“Het nieuwe concept leent zich ertoe om nauwer samen te werken met enkele verenigingen binnen onze stad. En de kerstgedachte in het achterhoofd maakt het project des te warmer om hierbij rechtstreeks te investeren in verschillende doelgroepen die nood hebben aan extra ondersteuning. Iets waar wij, en ongetwijfeld ook de Lokeraar, zeker een steentje aan willen toedragen”, aldus schepen van Evenementen, Claudine De Waele.




Een meer gedetailleerd overzicht van het kerstmarktprogramma volgt in de Infokrant van december.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio