Lokeren
15.04.2022
alt=

Buitenspeelwéék in Lokeren

vrijdag 15 april 2022 om 16:16 door Rony

Buitenspelen is niet iets wat je slechts in één dag doet. Stad Lokeren is ervan overtuigd dat buitenspelen het hele jaar door kan. Om dat extra in de spotlight te zetten, organiseren de stad onder impuls van de dienst Sport & Jeugd van maandag 18 tot en met zondag 24 april 2022 de ‘Week van het Buitenspelen

Buiten spelen op de meer dan 40 speelterreinen

Lokeren telt meer dan 40 verschillende speelterreinen verdeeld over de hele stad. Plaats genoeg om te ravotten. Wie graag extra inspiratie wenst, kan bladeren in het doeboekje van dienst Sport en Jeugd, waarin er heel wat tips, tricks en inspiratie verzameld staat om zelf aan de slag te gaan in de eigen tuin of op een van de speelterreinen.

Het doeboekje werd eerder verspreid via de Lokerse basisscholen, is beschikbaar aan de balie van het Sport- en Jeugdcomplex en is digitaal verkrijgbaar via lokeren.be/weekvanhetbuitenspelen. Een overzicht van alle Lokerse speelterreinen zijn online terug te vinden op lokeren.be/stadsplan.

Organiseer zelf een speelstraat

Een speelstraat is een buurtinitiatief dat het mogelijk maakt voor kinderen om tijdens de aangevraagde periode te spelen in en op de straat. Wie de straat graag verkeersvrij heeft tussen 14 en 20 uur tijdens de paas- en zomervakantie, kan dat via de stad aanvragen. Dit gedurende een paar dagen of weken. Ook voor de volwassen buren een kans om elkaar beter te leren kennen. Via de stad kan er van sport- en spelmaterialen ter beschikking gesteld worden, op aanvraag.

Uitzonderlijk zullen er tijdens de Week van het Buitenspelen speelstraten zijn. Kijk dus zeker eens rond in je buurt.

Aanvragen doen voor speelstraten kan via lokeren.be/speelstraten.

Activiteiten Buitenspeeldag 20 april 2022
Meer dan 10 Lokerse basisscholen stellen hun speelplaats open

Op woensdag 20 april, de nationale Buitenspeeldag, kunnen alle kinderen die graag buiten spelen dat in de namiddag van 14 tot 17 uur, ook doen op de speelplaats van een van deze Lokerse basisscholen:

De Bengel, De Madelief, De Rozen, De Springplank, De Tovertuin, De Vinderij, Dol-fijn, Doorslaar, Heiende, KlimOp, Onze-Lieve-Vrouwcollege, Oudenbos, Spoele en Staakte.

De dienst Jeugd voorziet, dankzij een nauwe samenwerking met de Lokerse jeugdverengingen, per locatie leuk spelmateriaal en enthousiaste begeleiding die klaarstaan om de kinderen een supertoffe namiddag te bezorgen.

Komen spelen is helemaal gratis en inschrijven is helemaal niet nodig. Let wel, er is begeleiding aanwezig, maar het is geen vaste opvangwerking.

“Spelen en ravotten is voor iedereen. We zorgen er dan ook erg bewust voor dat ons spel-, beweeg-, en sportaanbod erg ruim en divers is en voor iedereen toegankelijk is. Onze stad kent heel wat prachtige groene parels en die zijn zalig om in te bewegen. We hopen dat veel kinderen een jongeren naar buiten trekken om te spelen, niet alleen nu, maar altijd. En uiteraard, met de nodige respect naar elkaar en de omgeving toe.”
Schepen voor Sport & Jeugd, Marjoleine de Ridder

Crossen door de bossen

Jonge fietsfans kunnen hun ei absoluut kwijt tijdens het sportinitiatief “Crossen door de bossen” in Park Ter Beuken van 13 tot 17 uur. De jongste kinderen kunnen zich uitleven in het minifietspark. Op hun weg door het park vinden de kinderen allerlei obstakels waardoor ze worden uitgedaagd om hun fietsbehendigheid te testen.
De grotere kinderen kunnen de mountainbike op voor een ritje op onze gloednieuwe technische zone door het Park Ter Beuken onder leiding van een gediplomeerde wielertrainer van En Danseuse. En voor de waaghalzen onder jullie voorzien we een mobiele pumptrack. Op deze pumptrack kan je jezelf tot het uiterste drijven en je grenzen verleggen.

Praktisch:
Voor kinderen geboren tussen 2018 en 2007. Woensdag 20 april tussen 13 en 17 uur in Park Ter Beuken, ingang Tweebruggenstraat. Gratis. Fietsen zijn aanwezig ter plaatse. Wie een fiets wenst te gebruiken, graag seintje vooraf via sportdienst@lokeren.be, 09 235 31 13, Sportlaan 2. Helm verplicht.

De Lokerse Speelfabriek komt naar de Hoedhaar

Een groep enthousiaste begeleiders komen op woensdag 20 april naar de speelzone van Hoedhaar, gepakt met leuk spelmateriaal voor kinderen tussen 6 en 15 jaar. Tussen 14 en 16.30 uur is de Speelfabriek aanwezig. Het is helemaal gratis. Jongeren kunnen aansluiten en vertrekken wanneer ze willen en inschrijven is niet nodig. Let wel, dit is geen vaste opvangwerking.
Met de steun van Cultuurtuin WAAS.

Meer info over de activiteiten tijdens de Week van het Buitenspelen in lokeren is te vinden via lokeren.be/weekvanhetbuitenspelen.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio