Lokeren
01.12.2021
alt=

Stad Lokeren brengt de blijde boodschap

woensdag 1 december 2021 om 21:29 door Rony

Klein of groot, stad brengt de blijde boodschap door meer in te zetten op de zichtbaarheid van publieke toiletten binnen de stad.

Burgervoorstel ‘Gratis openbare toiletten’
“Toegankelijke en gratis toiletten in het centrum van Lokeren, daar heeft de stad nood aan”, zette Nicolas Baeke als voorstel op het digitale inspraakplatform denkmee.lokeren.be. Met bijna 400 Lokeraars die stemden op dit initiatief, werd al gauw duidelijk dat dit voorstel op heel wat bijval kon rekenen. Nicolas werd uitgenodigd om zijn voorstel verder toe te lichten op de gemeenteraadscommissie. Hierna gaf de gemeenteraad goedkeuring om hiermee verder aan de slag te gaan. Dit door in te zetten op de zichtbaar- én vindbaarheid van de huidige beschikbare toiletten en door te onderzoeken in hoeverre er gratis publieke toiletten kunnen ingezet worden binnen de lopende infrastructuurprojecten van de stad.

De blijde boodschap, inzetten op de herkenbaarheid
Publieke toiletten kennen hun nut wanneer ze zichtbaar zijn en goed opvallen in het straatbeeld. Vanaf nu zijn ze in Lokeren makkelijk te herkennen aan een pictogram.

Ga je genieten van de vele groene gebieden of de pracht in het centrum van de stad Lokeren, dan herken je het pictogram van publieke toiletten (met de Lokerse haas in de hoofdrol) op een aantal locaties. Voor meer info en een overzicht van de publieke toiletten op het online stadsplan, check www.lokeren.be/publieketoiletten
Een raamsticker met QR-code ter plaatse geeft info over de openingsuren van het toilet, de toegankelijkheid en de aanwezigheid van een babyverschoonplaats.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio