Lokeren
04.11.2021
alt=

Vaccinatiecentrum Grote Kaai zet eerste spuiten

donderdag 4 november 2021 om 17:23 door Rony

Het is bijna zover … Het nieuwe vaccinatiecentrum aan de Grote Kaai opent weldra de deuren voor inwoners uit Lokeren, Waasmunster en Moerbeke

Na acht maanden dienst sloot het Lokerse vaccinatiecentrum in het Daknamstadion de deuren. Na het advies van de Hoge Gezondheidsraad en de Taskforce Vaccinatie kregen eerder kwetsbare burgers en 85-plussers een boosterprik. Nu is het de beurt aan onder meer de 65-plussers. De data waarop er dit jaar gevaccineerd zal worden, zijn al gekend. Deze werden bepaald op basis van het vaccinatiepotentieel enerzijds en de beschikbaarheid ervan anderzijds. Op woensdag zal er standaard niet gevaccineerd worden, gezien het dan marktdag is in Lokeren en er zich dan mogelijkse parkeerproblemen kunnen voordoen.

De eerste uitnodigingen voor een prik in het nieuwe vaccinatiecentrum zijn al de deur uit. Op dinsdag 9 november zal het centrum een zogenaamde testdag houden, met een vaccinatie-aantal van 360. Officieel gaan de deuren voor de grote groep de week nadien open, op dinsdag 16 november.
Iedereen die in aanmerking komt, wordt uitgenodigd.

Wanneer de uitnodiging in de bus valt hangt samen met de termijn die tussen twee vaccinaties zit. Het type en de datum van het vorige vaccin bepaalt dus de datum van de zogenaamde boosterprik. De vaccinatie van deze derde prik zal plaatsvinden minstens 4 maanden na de tweede dosis van een AstraZeneca vaccin of de enige dosis van het Johnson & Johnson-vaccin, en minstens 6 maanden na de tweede dosis van een Moderna- of Pfizer-vaccin.
Tweedekansers, voor zowel de 1e als de 2e prik, (zij die in het verleden al opgeroepen zijn geweest maar om gelijk welke reden hun vaccinatie niet hebben laten doorgaan) die graag een vaccin wensen, moeten zelf het initiatief nemen om zich te laten vaccineren. Zij worden niet automatisch uitgenodigd. Een afspraak maken hiervoor kan via het Infopunt Vaccinatiecentrum op het nummer 09 342 30 00, op werkdagen van 9 tot 16 uur. Een afspraak kan enkel op de dagen en binnen de uursloten die hiervoor voorzien werden.

Infopunt Vaccinatiecentrum
Elke werkdag van 9 tot 16 uur
09 342 30 00
vaccinatiecentrum@lokeren.be

Wie meer info zoekt: www.laatjevaccineren.be of lokeren.be/vaccinatiecentrum
Facebook Twitter
Bron: Axiradio