Lokeren
28.10.2021
alt=

Cultuurcentrum Lokeren ondersteunt lokaal talent

donderdag 28 oktober 2021 om 17:43 door Rony

Op zaterdag 30 oktober staat Johannes Wirix-Speetjens op het podium van Cultuurcentrum Lokeren. Een jonge theatermaker die een heel persoonlijk verhaal vertelt over de liefde maar ook over de hardheid ervan. Zijn voorstelling “Zonderlingen” zit onder de koepel van Trappelend Talent, een initiatief van acteur Bruno Vanden Broecke dat jonge talentvolle spelers een podium wil bieden.

‘In het Cultuurcentrum staan vaak grote gezelschappen zoals Arsenaal/Lazarus, Het Nieuwstedelijk en Compagnie Cecilia maar voor ons is het even belangrijk om de Lokeraar kennis te laten maken met jong opkomend talent. We zien het als een investering in de toekomst’ zegt Frederik Rogiers, programmator van Cultuurcentrum Lokeren.

Johannes werkte voor deze monoloog samen met niemand minder dan Bruno Vanden Broecke (spel- en tekstcoach) en Peter De Graef (tekstcoach). De voorstelling ‘Zonderlingen’ werd opgenomen onder de vlag ‘Trappelend Talent’, een aanbod van opkomend en jong werk, geselecteerd door Vanden Broecke. Daarover zegt hij dat Trappelend Talent een lanceerplatform wil zijn dat inspeelt op de behoeften van jonge makers, ongeacht hun achtergrond. Het aspect waarin een maker nog onervaren is, proberen ze aan te vullen met hun eigen ervaring. Dat kan coaching zijn op productioneel of creatief vlak, maar evengoed bieden ze met Trappelend Talent een antwoord op economische of praktische vragen. Dit is een vrij uniek project.

‘Zonderlingen is een gedurfde solo, die gemakkelijk in melodrama had kunnen omslaan, maar door de sterke tekst vol sprekende observaties en metaforen, en het integere, aardse spel van Wirix-Speetjens juist onverwacht naar de keel grijpt.’ Theaterkrant

Nu zaterdag 30 oktober om 20.15 uur
Tickets verkrijgbaar via cultuur.lokeren.be of via de ticketbalie van het Cultuurcentrum
Facebook Twitter
Bron: Axiradio