Lokeren
12.01.2020
meer foto's ...
alt=

Nieuwe elektronische identiteitskaart + foto

zondag 12 januari 2020 om 18:13 door Michel

Als eerste gemeente verdeelt Lokeren vanaf volgende week de nieuwe elektronische identiteitskaart, waarop een beeld van vingerafdrukken wordt opgeslagen op twee elektronische chips.

De Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken en de stad Lokeren hebben het genoegen u uit te nodigen op een persconferentie waarop de nieuwe elektronische identiteitskaart (eID) gelanceerd wordt. Deze persconferentie vindt plaats in Lokeren, de eerste gemeente waar de nieuwe eID zal uitgereikt worden. Minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Pieter De Crem zal er de eerste nieuwe kaart uitreiken aan Burgemeester Filip Anthuenis.

De nieuwe elektronische identiteitskaart heeft een aangepaste lay-out die de oude uit 2002 vervangt. Op die manier voldoet de nieuwe eID aan de strenge internationale regels die als doel hebben identiteitscontroles efficiënter te laten verlopen. De nieuwe kaart is dus een nog veiliger en universeler reisdocument.

Een aantal nieuwigheden springen onmiddellijk in het oog; zo worden er andere kleuren gebruikt en de foto staat niet langer rechts maar aan de linkerkant. De nieuwe identiteitskaart bevat ook vingerafdrukken. Deze maatregel werd genomen in het kader van de strijd tegen identiteitsfraude.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio